Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτος θρήνος για τον 17χρονο, η μάνα είδε το παιδί της να καίγεται ζωντανό μετά από τροχαίο

15:45
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Θλίψη για τον 17χρονο Φάμπιο που κάηκε ζωντανός μετά από τροχαίο

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην Κεφαλλονιά ο θάνατος του 17χρονου Φάμπιο, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο που τράκαρε στη λεωφόρο Λάσσης και τελικά απανθρακώθηκε.

Advertisement

Ο 17χρονος μαθητής παγιδεύτηκε στο πίσω κάθισμα, ενώ οι άλλοι τρεις συμμαθητές του, ο οδηγός και οι συνεπιβάτες κατάφεραν να βγουν σώοι. Μάταια όσοι βρέθηκαν εκεί προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες από γύρω μαγαζιά.

Ο Φάμπιο ζούσε στην Κεφαλονιά με την μητέρα του, είχε καταγωγή από την Αλβανία και σχεδίαζε να σπουδάσει στο Λονδίνο.

Advertisement

Η μάνα είδε το παιδί της να καίγεται ζωντανό

Λίγα μέτρα μακριά βρισκόταν η οικογένειά του, με την μητέρα του αντιλαμβάνεται αμέσως ότι το παιδί της είναι σε κίνδυνο. Μόλις μερικά μέτρα μακριά από το φλεγόμενο όχημα, η μητέρα του 17χρονου, ο πατριός και η μικρή αδερφή του επέστρεφαν από τον παιδίατρο όταν ξαφνικά η αστυνομία του σταμάτησε και τους ενημέρωσε ότι έχει σημειωθεί τροχαίο με θύμα τον γιο της.

Advertisement

«Είναι το παιδί μου μέσα στο αυτοκίνητο»

«Το μάθαμε με τον πιο άσχημο τρόπο… Είδαμε ότι η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και είμαστε το πολύ 500 μέτρα από το αυτοκίνητο που καιγόταν και το βλέπαμε. Εκείνη την ώρα η γυναίκα μου έπαιρνε το παιδί τηλέφωνο για να δει αν είχε σχολάσει να τον πάρουμε. Δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, είδαμε το τροχαίο και τότε η μάνα είπε ”Είναι το παιδί μου μέσα στο αυτοκίνητο”. Το ένστικτο της μάνας, τι να πω. Έπρεπε να στρίψουμε δεν μας άφηνε η αστυνομία να περάσουμε. Πήγαμε στο σχολείο, ρώτησα τους συμμαθητές του και μου είπαν ότι όντως ήταν μέσα στο αμάξι» περιέγραψε ο πατριός του 17χρονου στο newsit.gr και πρόσθεσε ότι η σύζυγός του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση:

«Έχω μιλήσει με ψυχολόγους, ψυχιάτρους, δεν δέχεται τίποτα. Έχει τάσεις αυτοκτονίας, δεν θέλει να μιλήσει με κανέναν. Πήγαμε πριν από λίγο στο σημείο που πήρε φωτιά το αμάξι, δεν άντεξε, λιποθύμησε την πήγα στο νοσοκομείο Αργοστολίου» είπε ο πατριός του 17χρονου.

Advertisement

«Όλη η κοινωνία έχει πάθει σοκ»

Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί που είχε όνειρα για το μέλλον: «Ήταν πολύ καλό παιδί, Άγιος. Ήταν καλός με την αδερφούλα του, την πήγαινε βόλτες και στο σχολείο. Όλη η κοινωνία έχει πάθει σοκ. Δούλευε κιόλας και ήθελε να γίνει ηλεκτρονικός υπολογιστών γι’αυτό πήγαινε ΕΠΑΛ και ήθελε να τα συνεχίσει αυτά αλλά δυστυχώς…».

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Γεράσιμος Βασιλάτος μίλησε στο Kefaloniapress και τον Μάκη Λεκατσα συγκλονισμένος για το τραγικό περιστατικό και την απώλεια του 17 χρόνου μαθητή που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή σε τόσο μικρή ηλικία.

«Ήταν ένα χαρούμενο και εργατικό παιδί που φοιτούσε στο ΕΠΑΛ στον Τομεα Εφαρμογών Πληροφορικής με μεγάλα όνειρα για τη ζωή και ανυπομονούσε να ολοκληρωθεί το σχολικό έτος σε δυο μήνες ώστε να μπορέσει να εργαστεί και μάλιστα ένα από τα όνειρα του ήταν να εργαστεί και στο εξωτερικό».

Advertisement

Στον εισαγγελέα ο οδηγός του αυτοκινήτου

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς οδηγήθηκε ο 19χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που ενεπλάκη στο δυστύχημα στη Λάσση, στο οποίο έχασε την ζωή του με τραγικό τρόπο ο 17χρονος.

Ο νεαρός οδηγός, που συνελήφθη μετά το συμβάν από τους αστυνομικούς που έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ήταν φίλος του άτυχου 17χρονου και είχε έρθει από την Αγγλία όπου ζει, στην Κεφαλονιά, για να τον δει. Ο 17χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε την Δευτέρα στην Κεφαλονιά, στο δρόμο της Λάσσης, στο ύψος της διασταύρωσης για το Σπήλαιο του Αγίου Γεράσιμου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις 17χρονοι μαθητές, και ο 19χρονος οδηγός, κινείτο με υψηλή ταχύτητα, εξετράπη της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αρχικά προσέκρουσε σε σιδερένια κολονάκια στο πεζοδρόμιο, σε κολόνα και τελικά εκσφενδονίστηκε, καταλήγοντας και πάλι στα προστατευτικά κολονάκια του πεζοδρομίου, όπου και ανεφλέγη.

Τα τρία παιδιά πρόλαβαν και απεγκλωβίστηκαν, αλλά δυστυχώς ο άτυχος μαθητής, που καθόταν στο πίσω κάθισμα, δεν κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

TAGS:
Advertisement