rodos-xylokopise-tin-egkyo-syntrofo-toy-me-apotelesma-na-apovalei-to-ena-apo-ta-didyma-poy-kyoforoyse-18225
11:40

Ρόδος: Ξυλοκόπησε την έγκυο σύντροφό του με αποτέλεσμα να αποβάλει το ένα από τα δίδυμα που κυοφορούσε

11:40
Newsroom

Ρόδος: Η Ρόδος για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο, με τα όσα μαθεύτηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ένα σοκαριστικό περιστατικό ξυλοδαρμού έλαβε χώρα στην Κω. Συγκεκριμένα, ξυλοκοπήθηκε μια γυναίκα που κυοφορούσε δίδυμα. Μάλιστα εκείνη βρισκόταν ήδη στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης τους. Κατηγορούμενος είναι ένας κάτοικος από την Κω, ο οποίος έχει βουλγαρική καταγωγή. Επίσης, ο ίδιος κατηγορείται για διακοπή εγκυμοσύνης, καθώς και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος της εγκύου.

Από εκεί και πέρα, ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του. Αυτό, έγινε με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επιπλέον, τιμωρήθηκε με εμφάνιση στο AT του τόπου κατοικίας του άπαξ εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός. Επίσης, τιμωρήθηκε με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 1500 ευρώ.

Advertisement

Ρόδος: Το ιστορικό της υπόθεσης

Στην Κω, την 4 Ιουνίου 2015, ο κατηγορούμενος, που ήταν μόνιμος σύντροφος της πολιτικώς ενάγουσας, ομοεθνούς συντρόφου του. Εκείνη τότε κυοφορούσε δίδυμα και διένυε τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ο ίδιος φέρεται να την τράβηξε διά της βίας έξω από την οικία του πατέρα της. Στη συνέχεια την έβαλε στο αυτοκίνητό του και στη διάρκεια της διαδρομής από την πόλη της Κω προς την Αντιμάχεια την γρονθοκόπησε με βιαιότητα στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να αιμορραγεί.

Φέρεται, προκειμένου να μην φαίνεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου χτυπημένη, να της κατέβασε το κεφάλι προς τα κάτω. Επιπλέον, επειδή αντιδρούσε, αφού την απείλησε με ένα κατσαβίδι ότι θα την σκότωνε, την έπληξε με αυτό στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας και στο δεξί της πόδι. Πιο συγκεκριμένα την έπληξε στο μηρό.

Advertisement

Ακολούθως, όταν έφτασαν στην οικία, όπου συμβίωναν, στην Αντιμάχεια, φέρεται να της επέφερε βίαια και ισχυρά πλήγματα με κλωτσιές στην δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας. Το ίδιο έκανε και στα πλευρά, καθώς και στην οπίσθια πλευρά του δεξιού ποδιού στο ύψος του μηρού.

Advertisement

Ρόδος: Τι άλλο ισχύει για την υπόθεση

Εξαιτίας των αλλεπάλληλων πληγμάτων που δέχθηκε το θύμα υπέστη υπόσφαγμα δεξιού οφθαλμού, εκχύμωση γωνίας δεξιάς κάτω γνάθου, εκχυμώσεις βραχιονίων άμφω, εκχύμωση δεξιού γλουτού και πολλαπλά μικρής διαμέτρου θλαστικά τραύματα από νύσσον όργανο, ήτοι το κατσαβίδι, στον δεξιό μηρό και στην κοιλιακή χώρα.

Λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα την 7η Ιουνίου 2015, η γυναίκα αισθάνθηκε έντονους πόνους. Έτσι, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω. Εκεί, κατά την εξέταση της από γυναικολόγο, που την παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, διαπιστώθηκε μέσω υπερηχογραφήματος ότι το ένα από τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε, το άρρεν, είχε ανενεργή καρδιακή λειτουργία. Δηλαδή, ήταν ήδη νεκρό.

Ακολούθως, μέσω του μηχανήματος καταγραφής οδυνών διαπιστώθηκε πως βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τοκετού. Έτσι, υπεβλήθη σε καισαρική τομή και γέννησε ζωντανό ένα θήλυ βρέφος. Επίσης, αποσπάσθηκε από τη μήτρα της το νεκρό άρρεν έμβρυο.

Advertisement

Τα υπόλοιπα που ισχύουν για την υπόθεση

Εξαιτίας τον πολλαπλών και βίαιων πληγμάτων που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα και ειδικά στην πλευρά που βρισκόταν το άρρεν έμβρυο, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν σε πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη, επήλθε περιφερικό οπισθοπλακουντιακό αιμάτωμα πλακούντος, αποκόλληση του πλακούντος από το άρρεν έμβρυο και τελικώς ο ενδομήτριος θάνατος του τελευταίου. Ο κατηγορούμενος φέρεται μάλιστα να την είχε ξαναχτυπήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Απολογούμενος ενώπιον του Ανακριτή της Κω ισχυρίστηκε πως η σύντροφός του δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ότι εκδήλωνε πολύ συχνά συμπεριφορές ζηλοτυπίας απέναντί του, ότι δεν τον εμπιστευόταν, ότι η ίδια προκάλεσε με τη χρήση κατσαβιδιού, που βρήκε εντός του αυτοκινήτου του στη διαδρομή προς την κοινή τους οικία στην Αντιμάχεια τα θλαστικά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι της και ότι εκείνος απλώς τη χαστούκισε στο πρόσωπο.

Ψυχολόγος που εξέτασε το θύμα έκρινε ότι είχε καλή αντίληψη της πραγματικότητας, η εικόνα της ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων, ενώ τα συναισθήματά της συμβάδιζαν με τα όσα είχαν προηγηθεί του τοκετού της. Ο γυναικολόγος επιπλέον κατέθεσε ότι η γυναίκα ήταν πολύ συνεπής στις επισκέψεις για τον καθιερωμένο μηνιαίο έλεγχο της κύησής της και υποβαλλόταν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Η μητέρα του κατηγορουμένου, κατέθεσε πως η ίδια η εγκυμονούσα σύντροφός του προκάλεσε τον αυτοτραυματισμό της και τη συνακόλουθη διακοπή της κύησής της κι ότι μία βδομάδα ενωρίτερα είχε και πάλι επιχειρήσει να αυτοτραυματιστεί με μαχαίρι, προκειμένου να απαλλαγεί από τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε.

Advertisement