den-echoyn-idea-ti-symvainei-zeygari-menei-se-apomonomeno-nisi-kai-den-echei-zisei-tipota-apo-tin-pandimia-111816
19:20

Δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει: Ζευγάρι μένει σε απομονωμένο νησί και δεν έχει ζήσει τίποτα από την πανδημία

19:20
Newsroom

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για ένα νεαρό ζευγάρι από την Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, από την περιοχή του Λιντς. Ο Λουκ Φλάναγκαν και η Σάρα Φλάναγκαν πήραν μία σημαντική απόφαση πριν από ένα χρόνο. Αποφάσισαν να μετακομίσουν μόνιμα σε μία από τις πιο απομακρυσμένες και μοναχικές περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας. Φυσικά, δεν έμειναν στα λόγια…

Αληθινή ιστορία: Πώς ξεκινά

Στις 14 Μαρτίου του 2020, μία ακριβώς εβδομάδα πριν από την ημέρα κατά την οποία η Βρετανία μπήκε σε καθολικό lockdown και η τρέλα του κορονοϊού ξεκίνησε και επίσημα, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα στο μικρό νησάκι Owey. Βρίσκεται στα δυτικά της κομητείας Donegal στην Ιρλανδία. Εκεί, νοίκιασε ένα μικρό εξοχικό σπίτι σε αναζήτηση μίας πιο ήσυχης και αργής ζωής. Ιδέα δεν είχαν τι ήταν αυτό που περίμενε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisement

Ο 34χρονος Λουκ και η 36χρονη Σάρα βρέθηκαν από τα Highlands της Σκωτίας όπου ζούσαν στο μικρό νησί Owey. Τότε, είδαν στο διαδίκτυο μία διαφήμιση που προσέφερε την ευκαιρία σε όποιον ήθελε να ζήσει μόνιμα στο ερημικό νησί του βόριου Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, ένα εξοχικό σπίτι σε πολύ χαμηλή τιμή. Η απόφαση τους αποδείχθηκε πολύ σοφή. Κατάφεραν να γλιτώσουν ολόκληρη την πανδημία του κορονοϊού. Επιπλέον, μπόρεσαν να παραμείνουν απόλυτα ασφαλείς.

Εκτός από μερικούς κατοίκους το καλοκαίρι, το νησί Owey – το οποίο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο και τρεχούμενο νερό – ερημώνει για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Ο Λουκ πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζουν, ήθελε να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να περάσει κανείς μια ολόκληρη χειμερινή σεζόν στο Owey, ελπίζοντας ότι και άλλοι θα κάνουν το ίδιο στο μέλλον. Στο νησί, η Σάρα και ο Λουκ πιάνουν ψάρια, έχουν κότες για αυγά και καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά.

Advertisement

Αληθινή ιστορία: Η συνέχεια

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρησιμοποίησαν μία λέμβο για να φτάσουν στην πλησιέστερη ηπειρωτική ακτή – η οποία απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το νησί Owey – και προμηθεύτηκαν φαγητό για το χειμώνα. Το ζευγάρι λέει ότι η εμπειρία τους στο νησί είναι «απίστευτη» και «τους αρέσει πολύ». Η Σάρα, η οποία είναι κοινωνική λειτουργός, είπε: «Μιλάω στη μαμά μου στο Λιντς και δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι συμβαίνει, είναι σαν να ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους».

Advertisement

«Φτάσαμε στο νησί περίπου στις 14 Μαρτίου, κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν από το lockdown και μέχρι τώρα έχουμε χάσει όλη την τρέλα του Covid-19. Ζούμε σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι, χρησιμοποιώντας κάρβουνα που αποθηκεύσαμε το καλοκαίρι, χρησιμοποιούμε δεξαμενή για τη συλλογή βρόχινου νερού, μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας μεγάλες μπουκάλες αερίου, τις οποίες επίσης γεμίσαμε τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουμε ηλιακά πάνελ τα οποία συνδέουμε με την μπαταρία του αυτοκινήτου μας για φόρτιση όλη την ημέρα, πριν φορτίσουμε τα τηλέφωνά μας».

Αληθινή ιστορία: Το τέλος

Το ζευγάρι είπε ότι πλένονται και πλένουν και τα ρούχα τους με νερό της βροχής που συλλέγουν. Μαζί τους στο νησί, ζουν και τα δύο σκυλιά τους. Σύμφωνα με τη Σάρα έχουν καλή σύνδεση 4G στο διαδίκτυο, ακόμη και αν δεν υπάρχει Wi-Fi στο νησί Owey.

Ο Λουκ, ο οποίος εργάζεται ως ξυλουργός, δήλωσε ενθουσιασμένος με τον νέο αυτό τρόπο ζωής τους. «Ήταν πραγματικά περίεργο να ακούμε για όλα όσα συμβαίνουν, ενώ βρισκόμαστε απομονωμένοι σε αυτό το μικρό νησί. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις κοινωνικές αποστάσεις. Η εμπειρία στο σύνολό της είναι απίστευτη. Ο ρυθμός της ζωής είναι τόσο αργός, αλλά είναι υπέροχος, περνάμε τις μέρες μας έξω περπατώντας με τα σκυλιά, καλλιεργώντας το δικό μας φαγητό και μαθαίνοντας νέες δεξιότητες. Δεν είναι για όλους, αλλά εμείς το έχουμε αγαπήσει».

Advertisement

Ακολουθεί σχετικό βίντεο: