Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ

Εσείς γνωρίζετε πώς φυτρώνουν τα κάσιους;

17:23
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Κάσιους: Οι περισσότεροι αγαπούν αυτούς τους ξηρούς καρπούς. Τα οφέλη τους στην υγεια μας είναι πάρα πολλά. Από που προέρχονται όμως;

Κάσιους: Τι είναι και από που προέρχεται

Είναι ένα δέντρο της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών. Κάθε καρπός του φυτρώνει κολλημένος σε ένα φρούτο.

Advertisement

Μια από τις ιδιότητες που έχει παρατηρηθεί να έχει είναι πως είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Επιπλέον έχει μια πληθώρα από αντιοξειδωτικά οφέλη για τον οργανισμό μας. Όπως και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθάνε στην σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Αν και δεν μπορεί να μην τόσο διαδεδομένα στην Ελλαδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα καταναλώνουν. Το πιο περίεργο είναι πως πολλες φορές ακόμα και σε εκείνες τις χώρες πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν από που προέρχονται.

Advertisement

Advertisement

Το δέντρο προέρχεται από τη Βραζιλία και οι Πορτογάλοι εξερευνητές το μετέφεραν τον 16ο αιώνα και σε άλλες χώρες. Κάθε καρπός φυτρώνει κολλημένος σε ένα «ψεύτικο φρούτο», όπως αυτά που απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Ο κύριος καρπός του δέντρου είναι τα κάσιους. Το «ψεύτικο φρούτο» παρόλα αυτα είναι και αυτό βρώσιμο.

Μόλις ο καρπός βγει από το φρούτο, το αφήνουν στον ήλιο για να στεγνώσει. Τα κάσιους εισάγονται συνήθως ωμά και στη συνέχεια ψήνονται και αλατίζονται, για να αποκτήσουν το χρυσαφί χρώμα που έχουν.

Advertisement

Advertisement
TAGS:
Advertisement