15chroni-esose-treis-enilikoys-apo-pnigmo-den-fovithika-katholoy-imoyn-sigoyri-oti-tha-ta-kataferoyme-86167
21:12

15χρονη έσωσε τρεις ενήλικους από πνιγμό – «Δεν φοβήθηκα καθόλου. Ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε»

Μία 15χρονη κολυμβήτρια έσωσε τρεις ανρθώπους που κινδύνευσαν με πνιγμό στην παραλία του Ρίου. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής “Κοινωνία ώρα Mega”, η νεαρή πολίστρια περιέγραψε το περιστατικό.

15χρονη διάσωση: Όσα δήλωσε στην εκπομπή

Η νεαρή κοπέλα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε πάει για μπάνιο. Αλλά όταν βγήκαμε από το αμάξι, άκουσα μια φωνή να φωνάζει ‘’βοήθεια βοήθεια’’ έξω από τη θάλασσα. Είδα ένα κεφάλι μέσα στο νερό κι αμέσως εννοείται έτρεξα, μπήκα στην θάλασσα να τον βοηθήσω. Εκεί ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένα κύριος, που τους είχε παρασύρει το ρεύμα, επειδή είχαν πάει να βοηθήσουν τον πρώτο κύριο».

Advertisement

Και προσθέτει στη συνέχεια: «Τους είπα να είναι ήρεμοι και να μην πανικοβληθούν, γιατί ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός σε τέτοιες καταστάσεις. Τους είπα ότι ξέρω για να μην αγχωθούν και να με εμπιστευθούν. Όταν κρίνεται η ζωή σου δεν ξέρω πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν σε μια πιτσιρίκα»

Οι δύο άνδρες ήταν ηλικιωμένοι, περίπου 70 ετών, ενώ η κοπέλα ήταν γύρω στα 25. Η νεαρή πολίστρια τους ζήτησε να κρατήσουν ο ένας τον αστράγαλο του άλλου και δημιούργησε μια αλυσίδα. Στη συνέχεια κατάφερε να τους βγάλει στη στεριά, κολυμπώντας με το ένα πόδι.

Advertisement

«Είναι μια άσκηση που την έχουμε κάνει στην προπόνηση. Με ένα άτομο βέβαια, όχι με τρία. Θεώρησα ότι θα μου ήταν εύκολο. Όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Γιατί το πλοίο και τα ρεύματα ήταν πολύ δυνατά και μας τράβαγαν όλο και πιο πίσω. Και ήταν δύσκολο να τους κουβαλάω και τους τρεις. Άρχισα να κολυμπάω όλο και πιο γρήγορα. Παράλληλα φώναζαν βοήθεια βοήθεια. Προσπάθησα να τους καθησυχάσω. Όταν βγήκαμε στην στεριά, τους ρώτησα αν είναι καλά και αν θέλουν κάτι να πιούνε».

Advertisement

Καταλήγοντας, σχετικά με το αν φοβήθηκε, απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν φοβήθηκα καθόλου, καμία στιγμή. Ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε. Ανησύχησα λίγο, όμως καμία στιγμή δεν πανικοβλήθηκα»

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή:

Advertisement

Πηγή: themamagers.gr