theodoros-katsanevas-i-exigisi-ton-eidikon-sto-giati-nosise-kai-pethane-apo-koronoio-eno-eiche-emvoliastei-86870
22:43

Θεόδωρος Κατσανέβας: Η εξήγηση των ειδικών στο γιατί νόσησε και πέθανε από κορωνοϊό ενώ είχε εμβολιαστεί

22:43
Νίκη Μουλά

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας ήταν ιστορικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Νόσησε και άφησε την τελευταία του πνοή εχθές 8/5 μετά από σκληρή μάχη που έδινε 20 ολόκληρες μέρες με τον κορωνοϊό. (Δείτε εδώ την είδηση του θανάτου του) Όσοι διάβασαν την είδηση του θανάτου του στάθηκαν στο ότι ο εκλιπών είχε κάνει λίγες μέρες πριν νοσήσει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Θεόδωρος Κατσανέβας – Η εξήγηση των ειδικών στο γιατί νόσησε και πέθανε από κορωνοϊό ενώ είχε εμβολιαστεί

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας ο οποίος κατέληξε σε ηλικία 74 ετών, είχε αποκαλύψει ότι νοσεί από Covid 19 μέσω του λογαριασμού του στο Facebook προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη λίγες μέρες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ όπως επισημαίνουν οι ειδικοί απαιτείται ένα διάστημα περίπου δύο έως τριών εβδομάδων για να δημιουργηθεί ένα ικανό επίπεδο αντισωμάτων.

Advertisement

Η εξήγηση των ειδικών:

«Χρειάζονται λίγες μέρες για να επιτευχθεί ανοσία γιατί τα αντισώματα φτιάχνονται μετά την έκτη μέρα και είναι σε καλό επίπεδο στις δύο εβδομάδες», τονίζει στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Χρούσος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. «Η νόσηση έγινε μερικές μέρες μετά το εμβόλιο και ο οργανισμός δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί. Στην ουσία ο ίός βρίσκει τον οργανισμό ανεμβολίαστο και επομένως δεν ήταν έκπληξη αυτή η εξέλιξη. Είναι μία κανονική διαδικασία και την έχουμε δει πολλές φορές στα νοσοκομεία με ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί την προγούμενη μέρα ή τις προηγούμενες μέρες και βλέπουμε ότι νοσούν σοβαρα», υποστήριξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Advertisement

Advertisement