edosan-mathima-anthropias-i-sygkinitiki-diasosi-tis-skylitsas-luna-apo-elikoptero-toy-polemikoy-naytikoy-186662
23:17

Έδωσαν μάθημα ανθρωπιάς: Η συγκινητική διάσωση της σκυλίτσας Luna από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

23:17
Ορφέας

Στα χωριά της Καρδίτσας, που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, η προσπάθεια διάσωσης από το τετραμελές πλήρωμα ενός ελικοπτέρου Augusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού ξεχώρισε ως ένα πραγματικό παράδειγμα ανθρωπιάς.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Συγκεκριμένα, στην ταράτσα ενός πλημμυρισμένου σπιτιού, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με την 15χρονη εγγονή τους ήταν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο και ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια, κουνώντας τα χέρια προς το ελικόπτερο. Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έστειλε ένα μήνυμα ανθρωπιάς καθώς αιωρήθηκε πάνω από την ταράτσα του πλημμυρισμένου σπιτιού.

Advertisement

Με τη βοήθεια ενός έμπειρου διασώστη, το ζευγάρι ηλικιωμένων ανασύρθηκε από την κρίσιμη κατάσταση και επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο, ακολουθούμενο από τη νεαρή εγγονή τους. Καθώς η διάσωση ολοκληρώθηκε, το ελικόπτερο ξεκίνησε το ταξίδι προς την Καρδίτσα, όπου είχε οριστεί το σημείο αποβίβασης, συμπληρώνοντας έτσι μια επιτυχημένη αποστολή διάσωσης.

Μετά από λίγη ώρα, όμως, και αφού το ελικόπτερο είχε απομακρυνθεί από το χωριό, ο διασώστης του ελικοπτέρου, Γιάννης, παρατήρησε το νεαρό κορίτσι να κλαίει. Με αγάπη και κατανόηση, πλησίασε την νεαρή κοπέλα και τη ρώτησε με ήρεμο τρόπο: “Γιατί κλαις; Μπορείς να μου το πεις;”.

Advertisement

Advertisement

Αποστολή για την Λούνα:

Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε την ανησυχία της για την αγαπημένη της σκυλίτσα, τη Λούνα, που είχε μείνει πίσω στην ταράτσα του σπιτιού. Αυτή η καρδιά του πληρώματος προκάλεσε ένα δίλημμα. Το υπολειπόμενο καύσιμο ήταν περιορισμένο και απαιτούσεται για την μεταφορά των διασωθέντων και την επιστροφή του ελικοπτέρου στη βάση του στο αεροδρόμιο του Αλμυρού.

Ο διασώστης επικοινώνησε αμέσως με τους πιλότους και τους ρώτησε αν υπήρχε αρκετός χρόνος για να επιστρέψουν πίσω στο χωριό και να σώσουν τη Λούνα. Με αποφασιστικότητα, το πλήρωμα κατέληξε σε μια ομόφωνη απόφαση, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση με ενδεικτικό πνεύμα ανθρωπιάς: “Επιστρέφουμε!”. Έτσι, η διάσωση της Λούνας έγινε μέρος της αποστολής τους, δείχνοντας την ανθρωπιά και την αφοσίωσή τους στην διάσωση των ζώων και των ανθρώπων.

Το ελικόπτερο AB 212 του Πολεμικού Ναυτικού, εκπαιδευμένο για απαιτητικές αποστολές στον εντοπισμό υποβρυχίων, απέδειξε για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα και την ανθρωπιά του πληρώματος, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και την κούραση με αξιοσημείωτη αφοσίωση.

Advertisement