20-esties-molynsis-se-500-metra-i-apokroystiki-eikona-sto-palaio-faliro-poy-prokalei-ntropi-40209
20:01

20 εστίες μόλυνσης σε 500 μέτρα: Η αποκρουστική εικόνα στο Παλαιό Φάληρο που προκαλεί ντροπή

20:01
Newsroom

Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις όπως ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας και η μέριμνα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Καθημερινά εγείρονται ερωτικά για το αν χωράει η καθημερινότητά μας στον πολιτισμό; Μπορούμε να ζούμε πολιτισμένα την κάθε μας μέρα; Μπορούμε, αλλά είναι δύσκολο, είναι πολύ δύσκολο… Ενώ είναι πολύ ευκολότερες οι εκπτώσεις, ευκολότερες και φθηνότερες…

Advertisement

Στο Παλαιό Φάληρο επί της Μουσών κυριαρχούν εικόνες ντροπής που αναιρούν τη εισαγωγή

Σε κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου και επί της οδού Μουσών  προκαλούν-δεδομένης της ύπαρξης του κορωνοϊού- αποτροπιασμό τα πεταμένα γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια, χαρτομάντηλα και πάσης φύσεως καθαριστικά, με τα οποία άπαντες έχουν εφοδιαστεί προκειμένου να «πολεμήσουν» τον Covid-19.

Advertisement

Τα γάντια τα αντισηπτικά και τα χαρτομάντηλα αποτελούν ωρολογιακή βόμβα έξω από τους κάδους απορριμάτων

Προσέξτε: δε μιλάμε για σκουπίδια πεταμένα μέσα στους κάδους (έστω και χωρίς να βρίσκονται μέσα σε σακούλα, όπως επανειλημμένως έχουν τονίσει οι ειδικοί), αλλά έξω από αυτούς, εντελώς… χύμα στο δρόμο.

Advertisement

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος μιλάμε για αλλεπάλληλες εστίες μικροβίων, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες για όσους περνάνε από εκεί, μιας και όλοι μας ξέρουμε πόσο εύκολα μεταδίδεται ο συγκεκριμένος ιός του Covid-19.

Και αυτό συμβαίνει, ξαναλέμε, σε μια περιοχή που τα δημοτικά τέλη είναι ένα κλικ κάτω από το Θεό. Ωστόσο, για την εικόνα-ντροπή δεν ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι δημοτικές αρχές, οι οποίες έχουν βρεθεί και αυτές μπροστά σε μια καινοφανή κατάσταση και καλούνται, πολλές φορές να κάνουν ανέφικτα πράγματα, αλλά περισσότερο απ’ όλους οι παντελώς ανεύθυνοι πολίτες που δε δίνουν δεκάρα για το πόσο επικίνδυνο είναι το να πετάς, φερ’ ειπείν, τα γάντια σου στο δρόμο εν μέσω πανδημίας του covid-19.

Δείτε τις φωτογραφίες – ντοκουμέντα

Advertisement