aneipotos-thrinos-mesa-se-liges-ores-pnigikan-4-anthropoi-sti-thalassa-22chronos-o-enas-nekros-163490
17:34

Ανείπωτος θρήνος: Μέσα σε λίγες ώρες πνίγηκαν 4 άνθρωποι στη θάλασσα – 22χρονος ο ένας νεκρός

17:34
Ορφέας

Οι πνιγμοί αποτελούν ένα σημαντικό θέμα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας αποτελείται από πολλά νησιά και έχει μακρά ακτογραμμή. Οι παραλίες και οι θάλασσες αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν αρκετά ατυχήματα πνιγμού. Έτσι λοιπόν δυστυχώς, σε μόλις δυο ημέρες, είχαμε τραγικά δυστυχήματα που σκόρπισαν πένθος στην χώρα μας.

Πνιγμοί στην Ελλάδα: 4 άνθρωποι “έφυγαν” άδικα σε μόλις 2 ημέρες

Σε διάστημα μόλις δυο ημερών , τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν από τη θάλασσα χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, με τον έναν από αυτούς να είναι μόλις 22 ετών.

Advertisement

Ο νεαρός άνδρας, που ήταν αλλοδαπός, διασώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την παραλία «Αμμόλοφοι» στην περιοχή Παγγαίου, Καβάλας. Ο ναυαγοσώστης προσφέρθηκε αμέσως να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς, κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, διαπιστώθηκε πως είχε δυστυχώς πεθάνει. Οι αρχές από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανέλαβαν την προανάκριση και ζητήθηκε η εκτέλεση της νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του τραγικού γεγονότος.

Την ίδια ώρα στην Χαλκιδική ακόμα ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του

Ταυτόχρονα, ένας ακόμα συμπολίτης μας βρήκε τραγικό θάνατο στην παραλία Χανιώτης στον Δήμο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής. Ο άτυχος άνδρας ήταν αλλοδαπός και 72 ετών. Ανασύρθηκε αναίσθητος από την θάλασσα και μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας στη Χαλκιδική. Δυστυχώς όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την έρευνα, απέστειλε εντολή για τη διεξαγωγή νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Πνιγμοί στην Ελλάδα: Μόλις χθες είχαμε θρηνήσει άλλες δυο γυναίκες

Χθες, το Σάββατο, συνέβησαν δύο τραγικά περιστατικά με απώλεια ζωής σε παραλίες της Χαλκιδικής και της Κατερίνης. Αρχικά, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 58χρονη γυναίκα από την παραλία της Νικήτης στη Χαλκιδική. Τη μετέφεραν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Σιθωνίας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Advertisement

Επίσης, από στη περιοχή της Κατερίνης, ανασύρθηκε μια 72χρονη γυναίκα. Αρχικά, έλαβε πρώτες βοήθειες από έναν ναυαγοσώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Δυστυχώς όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

*εξώφυλλο: πλάνα αρχείου
Advertisement