anthi-salagkoydi-ta-apeilitika-minymata-poy-dechtike-meta-to-survivor-amp-8211-i-paremvasi-toy-mpampa-tis-102641
07:10

Ανθή Σαλαγκούδη: Τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε μετά το survivor – Η παρέμβαση του μπαμπά της

07:10
Νίκη Μουλά

Η Ανθή Σαλαγκούδη ήταν καλεσμένη του Αντώνη Σρόιτερ στο Tik Talk, το βράδυ της Πέμπτης και μίλησε για την εμπειρία της στο survivor, αλλά και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό που δέχεται, μετά την αποχώρησή της.

Το διαδικτυακό bullying που δέχτηκε η Ανθή Σαλαγκούδη

Advertisement

Αναφερόμενη στο survivor και στα όσα ακολούθησαν αφού βγήκε, υπογράμμισε “δεν είχα την παραμικρή ιδέα τι συνέβαινε στην Ελλάδα. Ήμασταν αποκομμένοι. Δεν ήξερα τι είχε αναπαραχθεί από τα media. Είχα ζητήσει από την παραγωγή να αποχωρήσω οικειοθελώς, όταν θίχτηκε το θέμα με τον πατέρα μου. Δεν ήθελα να τους στεναχωρήσω. Προσπαθούσα να είμαι μετριοπαθής, αλλά αυτό με έβγαλε από τα ρούχα μου. Έχασα την ψυχραιμία μου, όταν έμπλεξαν τον πατέρα μου”.

Advertisement

Πολλά μηνύματα με κακοποιητικό περιεχόμενο κατά της Ανθής Σαλαγκούδη 

Advertisement

Σχετικά με το σοκ που δέχτηκε όταν είδε τα μηνύματα στα social media, η Ανθή Σαλαγκούδη τόνισε “όταν πήρα το κινητό μου, η αδερφή μου είπε τι συνέβη. Μου είπε να είμαι πάρα πολύ προσεκτική, όταν θα διαβάζω αυτά που λένε στα social media. Φοβήθηκε για την αντίδραση μου. Εφόσον με προετοίμασε, ήμουν πάρα πολύ ψύχραιμη. Απλά δεν ήθελα να στεναχωρηθούν οι γονείς μου. Ξεκίνησα να διαβάζω το Instagram, το Twitter το απέφυγα, αλλά έμαθα ότι έγινα trend. Τα προσβλητικά, τα χυδαία και σε πολλές περιπτώσεις τα απειλητικά είχαν φροντίσει οι γονείς μου να κάνουν αναφορές και σβήστηκαν. Είχα πάρα πολλά άσχημα με κακοποιητικό περιεχόμενο μηνύματα. Το πήρα πιο ψύχραιμα. Είμαι συνειδητοποιημένη, ήμουν σε ένα παιχνίδι. Αυτοί οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μου. Θέλουν να εκτονώσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Έστελναν απειλητικά μηνύματα και στους δικούς μου ανθρώπους. Γενικά το cyber bullying με προβληματίζει αρκετά. Ήταν σοκαριστικά τα μηνύματα αυτά”.

Όσον αφορά τα απειλητικά μηνύματα που έστελναν στους γονείς της, η Ανθή Σαλαγκούδη σημείωσε “οι γονείς μου πήγαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά τους είπαν ότι εγώ η ίδια πρέπει να κάνω αναφορά για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αποφάσισα να μην το κάνω, όσο περνούν οι μέρες έχει καταλαγιάσει. Πήρα και θετικά μηνύματα, που μου έγραψαν ωραία και συγκινητικά λόγια. Θέλω να βοηθήσω να σταματήσει αυτό, για να μη συμβεί και σε άλλους. Με προβληματίζει η ρητορική μίσους”.

Advertisement

Η Ανθή Σαλαγκούδη αποκάλυψε ότι έχασε επτά κιλά στο παιχνίδι, όμως, τα πήρε όλα, ενώ η μεγαλύτερη δυσκολία στο Survivor για εκείνη ήταν η πείνα. Αποκάλυψε ότι της έχει ξαναγίνει πρόταση για το ριάλιτι επιβίωσης, αλλά δεν το σκεφτόταν καν εκείνη την περίοδο, αλλά φέτος το είδε αλλιώς και αποφάσισε να πάει στον Άγιο Δομίνικο.

Advertisement

Τέλος, ανέφερε πως νικητή θέλει να δει είτε τον Νίκο Μπάρτζη, είτε τον Ηλία Μπόγδανο και από γυναίκες την Καρολίνα Καλύβα.

Στο μεταξύ, δεν ήταν λίγες οι φορές κατά την παραμονής της στο Survivor, που η Ανθή Σαλαγκούδη κατηγορήθηκε πως βρίσκεται στο παιχνίδι εξαιτίας της θέσης του πατέρα της, με τους χρήστες των social media αλλά και κάποιους συμπαίκτες της να ισχυρίζονται πως ο πρώην Υπουργός στέλνει χιλιάδες μηνύματα, προκειμένου η δημοσιογράφος να βγαίνει δημοφιλής παίκτρια.

Για το λόγο αυτό, ο πατέρας της, Γιώργος Σαλαγκούδης μίλησε πρώτη φορά για όλα όσα συνέβησαν, τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του, αλλά και για την “σκιά” που θα συνοδεύει πάντα την Ανθή ως «κόρη Υπουργού».

“Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα δει ποτέ Survivor. Όταν μου το είπε είχα ορισμένους ενδοιασμούς στην αρχή και της είπα εσύ αποφασίζεις. Στη συνέχεια της είπα να πάει, να ζήσει μια εμπειρία που δεν έχει ξαναζήσει. Όταν πήγε η κόρη μου, βεβαίως και το παρακολουθήσω. Εγώ δεν έχω σηκώσει ούτε ένα τηλέφωνο. Περί κινητοποιήσεων, αυτό που λένε, το μεγάλο στελεχιακό μου δυναμικό που υπήρχε, μετά το 2009 ουσιαστικά δεν συντηρείται. Εγκατέλειψα την πολιτική και ασχολήθηκα με επιχειρήσεις. Τώρα είμαι συνταξιούχος. Φυσικά και δεν κινητοποίησα, αν υπήρχε τέτοιος μηχανισμός δεν θα έφευγε από το παιχνίδι. Με ανησύχησαν κάποια μηνύματα που δέχτηκε η κόρη μου, για αυτό πήγα στην Δίωξη”, ξεκαθάρισε ο Γιώργος Σαλαγκούδης για τους ισχυρισμούς ότι με τις διασυνδέσεις του κρατούσε την Ανθή Σαλαγκούδη στο παιχνίδι.

Υπάρχουν στιγμές που ο πατέρας της Ανθής Σαλαγκούδη μετανιώνει που ασχολήθηκε με την πολιτική

“Κάποιες φορές σκεφτήκαμε μήπως βγει από το παιχνίδι και μετά επικοινωνήσαμε με την παραγωγή να της το φέρουν πιο μαλακά όταν βγει…. Ένιωθα πολύ άσχημα κι είχα τύψεις. Καμιά φορά μετανιώνω και στενοχωριέμαι που ασχολήθηκα με την πολιτική κι ότι δεν τα έζησα τα παιδιά μου τόσο να μεγαλώνουν. Την αγαπώ πολύ κι έχει αδικηθεί πολύ. Πιστεύω ότι θα πετύχει» ήταν τα λόγια του Γιώργου Σαλαγκούδη, που έκαναν την Ανθή να μη μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.