aystira-metra-gia-toys-anemvoliastoys-anastoli-ergasias-apo-tis-16-aygoystoy-amp-8211-oi-katigories-poy-afora-60359
21:05

Αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου – Οι κατηγορίες που αφορά

Αναστολή εργασίας: Στο σημερινό διάγγελμα (12/7) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τον άμεσο εμβολιασμό των εγαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Αναστολή εργασίας: Ποιες κατηγορίες αφορά

Κατά το διάγγελμα που έγινε σήμερα το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως από τις 16 Αυγούστου και μετά, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας αυτοί που δεν θα το πράξουν, διότι «δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου».

Advertisement

Επιπλέον τόνισε, πως από την 1η Σεπτεμβρίου, θα ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε: «Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας» και ζήτησε από όλα τα κόμματα να το στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.

Τέλος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις τόνισε πως «μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος».

Advertisement

Advertisement