ayti-i-ellada-mas-ntropiazei-i-eya-antonopoyloy-xespase-ston-aera-toy-open-kai-eipe-osa-niothoyme-oloi-mas-186902
21:49

«Αυτή η Ελλάδα μάς ντροπιάζει»: Η Εύα Αντωνοπούλου ξέσπασε στον αέρα του OPEN και είπε όσα νιώθουμε όλοι μας

21:49
Ορφέας

Η Εύα Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, έκανε ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις. Καθώς ο δημοσιογράφος Αντώνης Τσολναράς περιέγραφε το χάος που επικρατούσε σχετικά με την κατάρρευση της πρόσφατα ανακατασκευασμένης γέφυρας του Ξηριά αλλά και ευθύνες μεταξύ των αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Εύα Αντωνοπούλου: Τα όσα δήλωσε

Τότε λοιπόν, η νέα παρουσιάστρια του Open ξέσπασε, λέγοντας: “Αυτή η Ελλάδα που βλέπουμε τώρα μας ντροπιάζει. Με συγχωρείς, Αντώνη, αλλά κάποτε πρέπει να αλλάξει αυτή η Ελλάδα. Μιλάμε για την αθάνατη ελληνική πραγματικότητα, που μονίμως ο ένας τα ρίχνει στον άλλον, που ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας ο αρμόδιος και εντέλει από την πολυδιάσπαση κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να βλέπουμε”.

Advertisement

Η έρευνα είχε ανακατασκευαστεί πρόσφατα:

Η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό Βόλου δεν αντιστάθηκε στην “ισχυρή επίθεση” της κακοκαιρίας Daniel, με αποτέλεσμα να υποστεί νέα κατάρρευση.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτή η συγκεκριμένη γέφυρα είχε ήδη καταρρεύσει τον Σεπτέμβρη του 2020 λόγω του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός”. Και τώρα, δυστυχώς, βρίσκεται ξανά σε κατάσταση ερείπιων, αυτή τη φορά, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Έρευνα ζητά ο Άρειος Πάγος:

Έτσι, ο Άρειος Πάγος ζητά να διερευνηθεί:  “αν η κατασκευή των ως άνω αντιπλημμυρικών έργων ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, όπως για παράδειγμα η γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά στον Αλμυρό Μαγνησίας, η οποία είχε πληγεί από τις πλημμύρες του “Ιανού” και ανακατασκευάσθηκε (“αναβαθμίσθηκε” ή άλλως “αποκαταστάθηκε ή ενισχύθηκε”) τέλη του 2022 με Άνοιξη του 2023, για να καταρρεύσει τελικά τμήμα της τον Σεπτέμβριο του 2023, ελέγχοντας σε αποφατική περίπτωση, πλέον των άλλων υπευθύνων και τους αναδόχους των συγκεκριμένων έργων”.

Advertisement

Advertisement