chlomiasan-chiliades-pelates-ton-elta-prosochi-an-steilate-i-perimenete-dema-ayti-i-ektakti-anakoinosi-sas-afora-226447
16:30

«Χλώμιασαν» χιλιάδες πελάτες των ΕΛΤΑ: Προσοχή αν στείλατε ή περιμένετε δέμα, αυτή η έκτακτη ανακοίνωση σας αφορά

16:30
Φώτης Γαλανόπουλος

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε μια έξαρση στις περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης, όπου πολλοί αθώοι πολίτες γίνονται θύματα απατεώνων και βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν.

Απάτη με δόλωμα δέμα από τα ΕΛΤΑ

Ένα από τα πολλά περιστατικά που έχουν πάρει μεγάλη έκταση τον τελευταίο καιρό, αφορά ύποπτα και επικίνδυνα  email ή μηνύματα που φαίνεται να προέρχονται από την υπηρεσία imessage και αφορούν την παραλαβή δεμάτων από τα ΕΛΤΑ που λέγεται ότι βρίσκονται σε αναμονή.

Advertisement

Οι χρήστες ζητούνται να ενημερώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω αυτών των μηνυμάτων, προκειμένου να λάβουν το υποτιθέμενο έργο που τους δόθηκε. Και το μήνυμα αναφέρει

Συγκεκριμένα, στα μηνύματα αναγράφονται τα εξής: «Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη και δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών στοιχείων διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνσή σας στον σύνδεσμο.

Advertisement

Το SMS που στέλνουν οι επιτήδειοι

Advertisement

https://aelta.top/gr

(Παρακαλώ απαντήστε Y, μετά βγείτε από το μήνυμα κειμένου και ανοίξτε το ξανά για να ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο και ανοίξτε τον στο Safari)».

Πρακτικά πρόκειται για απάτη γνωστή ως “ηλεκτρονικό ψάρεμα”, στην οποία απατεώνες χρησιμοποιούν τα ΕΛΤΑ ως μέσο για να παρακολουθήσουν τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών. Αν λάβετε τέτοιο μήνυμα, καλό θα ήταν να μην πατήσετε στον σύνδεσμο (link).

Advertisement

Φ. Σκορδά: Είναι απάτη και επικίνδυνο