einai-20-chronia-mazi-echoyn-tria-paidia-ayto-einai-to-proto-omofylo-zeygari-poy-tha-pantreytei-stin-ellada-amp-8211-epiteloys-amp-8230-231352
14:53

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν τρία παιδιά: Αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα – «Επιτέλους…»

14:53
Γιώτα Κορώνα

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στην Ελλάδα είναι γεγονός. Πρόκειται για τον Σταύρο και τον Δημήτρη που είναι ήδη γονείς 3 παιδιών, και ζευγάρι τα τελευταία 20 χρόνια.

Με 176 «ναι» περνάει το νομοσχέδιο στη Βουλή που εξασφαλίζει την ισότητα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Επομένως λοιπόν, η Ελλάδα είναι η πρώτη Βαλκανική χώρα που θα επιτρέπει τον γάμο τον ομοφυλόφιλων. Ανοίγεται ο δρόμος για την πρόοδο!

Advertisement

«Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα», ανέφερε ο Σταύρος Γαβριλιάδης στο Bloomberg, συμπληρώνοντας πως «ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε».

Advertisement

Ο νέος νόμος εξασφαλίζει πως ο 52χρονος αλλεργιολόγος δεν θα ανησυχεί πια για την τύχη του γιου του εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ακόμη ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτρη. «Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα…».

Επισημαίνουμε πως η αγγελία του γάμου του ζευγαριού δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα «Τα Νέα» και η τελετή πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.

Advertisement

Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος που θα τελέσει τον γάμο:

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά – σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Update» και στους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα, με αφορμή την τέλεση, στη Νέα Σμύρνη, του πρώτου γάμου ομόφυλου ζευγαριού, σε συνέχεια και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή χθες, 15η Φεβρουαρίου.