eipa-amp-8220-den-me-noiazei-oti-kai-na-einai-ego-tha-to-kratiso-amp-8221-niotho-eylogimeni-poy-echo-ena-paidi-me-syndromo-down-113236
13:13

«Είπα “Δεν με νοιάζει, ότι και να είναι, εγώ θα το κρατήσω”, νιώθω ευλογημένη που έχω ένα παιδί με σύνδρομο Down»

13:13
Νίκη Μουλά

Μία περήφανη μητέρα που έμαθε ότι θα γεννήσει ένα παιδί με σύνδρομο Down και αποφάσισε να το κρατήσει, συγκινεί με την ιστοεία της.

Advertisement

Στους δικούς της ανακοίνωσε ότι «κυοφορώ έναν άγγελο, θα έχει έξτρα αγάπη, έξτρα αγκαλιές, έξτρα φιλιά και έξτρα χρωμόσωμα».

Advertisement

Δύο χρόνια μετά, παρά τις αμφιβολίες που είχε αρχικά, είναι πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη από ποτέ και μεγαλώνει την μικρή Μοδέστια με όλη της την αγάπη.

Advertisement

Εκτός από την Μοδέστια, η Στέφανι έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, το ίδιο και ο σύντροφός της.

Advertisement

Όπως υπογράμμισε η περήφανη μητέρα «η Μοδέστια ήρθε ξαφνικά όταν εγώ ήμουν 37 ετών, δεν το είχαμε προγραμματίσει. Αντιθέτως, ήμασταν ικανοποιημένοι με τα παιδιά που είχαμε και οι δύο από διαφορετικούς γάμους. Δεν καταλάβαμε πως, που, τι, πότε, ήταν εντελώς ξαφνικό, όμως αποφασίσαμε να το κρατήσουμε. Ένιωθα άγχος επειδή είχαμε πει ότι δεν θέλουμε άλλο παιδί και δεν ήξερα πως θα το έπαιρνε ο σύντροφός μου, κάτι το οποίο τελικά δεν χρειαζόταν να με απασχολεί, αφού ο ίδιος ήταν πιο δεκτικός από εμένα».

Μετά τον πρώτο μεγάλο υπέρηχο, στον τρίτο μήνα, φάνηκε ότι όλα ήταν εντάξει, αλλά, μετά από ένα εξειδικευμένο τεστ που έπρεπε να κάνει η Στέφανι, φάνηκε ότι υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες το μωρό να γεννηθεί με σύνδρομο down.

Advertisement

Η περήφανη μητέρα δεν σκέφτηκε ποτέ να διακόψει την κύηση

Ο γιατρός της είπε ότι είναι καλύτερα να προχωρήσει με ακόμα μια εξέταση για να το ξεκαθαρίσει, αλλά η ίδια αρνήθηκε, λέγοντάς του «δεν με νοιάζει, ότι και να είναι, εγώ θα το κρατήσω. Δεν το πήρα άσχημα, μέσα μου είχα και την ελπίδα ότι δεν θα γεννιόταν με το σύνδρομο. Σκέφτηκα ότι μια στις δεκαοκτώ οι πιθανότητες και ότι θα είναι ένα από τα υπόλοιπα δεκαεπτά».

Μετά από λίγους μήνες, ο υπέρηχος έδειξε ένα μωρό με πιο μικρά άκρα, έτσι ο γιατρός ζήτησε για άλλη μια φορά από την Στέφανι να κάνει την εξέταση, για να ξέρουν τι είναι αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν.

«Μπορεί να χρειαστεί να γεννήσεις στο νοσοκομείο ή να έχω ασθενοφόρο έξω για να πάρει το παιδί αν έχει άλλα θέματα υγείας, μου είπε ο γιατρός. Όταν μου το έθεσε έτσι, κατάλαβα ότι δεν θέλω να το ρισκάρω», κατέληξε η περήφανη μητέρα.

Περήφανη μητέρα μιας κόρης με σύνδρομο Down