eyaggelismos-nekri-antiemvoliastria-apo-koronoio-amp-8211-arnoyntan-na-diasolinothei-kai-zitoyse-voitheia-39077
20:35

Ευαγγελισμός: Νεκρή αντιεμβολιάστρια από κορωνοϊό – Αρνούνταν να διασωληνωθεί και ζητούσε «βοήθεια»

20:35
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Τραγωδία στον Ευαγγελισμό: Επεισοδιακή ήταν η νοσηλεία μιας 54χρονης γυναίκας με υποκείμενα νοσήματα, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμενε αρνήτρια τόσο του εμβολιασμού, όσο και της πανδημίας.

Τραγωδία στον Ευαγγελισμό: Αρνούνταν να διασωληνωθεί

Η 54χρονη ήταν ανεμβολίαστη και αρνήτρια της πανδημίας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν και είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της.

Advertisement

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της, η ίδια αρνήθηκε την διασωλήνωση ζητώντας από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση και μέσω των social media, λέγοντας πως επιχειρούν να την διασωληνώσουν χωρίς την θέλησή της.

Ακολουθεί η ανάρτησή της:

Advertisement

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα, αλλά και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, το οξυγόνο της 54χρονης έπεσε τόσο χαμηλά, που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία. Η συνέχεια ήταν επίσης επεισοδιακή, αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Τελικώς, αποφασίστηκε και προχώρησε η διασωλήνωση, ωστόσο η 54χρονη δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Advertisement

Πότε αποφασίζεται η διασωλήνωση ενός ασθενούς

Σε ερώτηση του protothema.gr σχετικά με το πότε κρίνεται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ασθενή, απάντησε από πλευράς του ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κ. Δημήτρης Πιστόλας.

Όπως είπε: «Στις περιπτώσεις που οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης, έχει διαπιστωθεί υποξυγοναιμία, δηλαδή πολύ χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στον οργανισμό, ή σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Και στις δυο περιπτώσεις, διαταράσσεται και το επίπεδο συνείδησης του ασθενή».

Λέει επίσης πως αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται πως, ένας ασθενής σε αυτή την κατάσταση δεν βρίσκεται σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του. Ο κ. Πιστόλας προσθέτει: «γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού με τους ιατρούς, ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».

Advertisement

Στις 13 Αυγούστου, η ίδια γυναίκα είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι θετική στον κορωνοϊό. Στη συνέχεια, εξηγούσε τι της συνέστησαν οι γιατροί και εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις δυσκολίες που περνάει, καθώς όπως γίνεται αντιληπτό αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ένα κατοικίδιό της.

«Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο). 2ο και πολύ πιο βαρύ και σημαντικό για μένα, το Ρεξακι δεν την παλεύει άλλο. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει γίνει αγγελούδι. Περνάμε τις τελευταίες μας στιγμές και δεν μπορώ να του δώσω το 100% όπως του αξίζει. Αχ βρε αγόρι μου, ας ζούσες εσύ κι εγώ περνάω 10 κοβιντ. Βάρυναν τα ματάκια σου ψυχή μου. Π@@ζωή. Τέλος».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Advertisement

Πηγή: protothema.gr