fotia-ston-amazonio-me-dakrya-sta-matia-oi-aytochthones-poy-zoyn-sto-dasos-amp-8211-tha-dosoyme-ti-zoi-mas-78436
10:57

Φωτιά στον Αμαζόνιο: Με δάκρυα στα μάτια οι αυτόχθονες που ζουν στο δάσος – «Θα δώσουμε τη ζωή μας»

10:57
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Φωτιά στον Αμαζόνιο: Συγκλονίζουν τα τραγικά γεγονότα που έχουν συμβεί στον Αμαζόνιο. Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει πρωτοφανής σε μέγεθος καταστροφή. Οι άνθρωποι που κατοικούν στον Αμαζόνιο, μιλούν για την θλίψη που τους προκαλεί η όλη κατάσταση.

Φωτιά στον Αμαζόνιο: Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει μια πρωτοφανής καταστροφή

«Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματος μου για το δάσος», λέει με δάκρυα στα μάτια ο αρχηγός της φυλής αυτοχθόνων του Αμαζονίου, την ώρα που η καταστροφή του τροπικού δάσους έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και ευαισθητοποίηση.

Advertisement

Ο Αμαζόνιος φλέγεται και οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει μια πρωτοφανής σε μέγεθος καταστροφή, σύμφωνα με τις αναφορές. Οι ηγέτες της Ευρώπης και εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να αναδείξουν την κρισιμότητα, που ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολοσνάρου προσπαθεί να υποβαθμίσει. Οι άνθρωποι που ζουν στο δάσος και το αγαπούν ως ένα κομμάτι του εαυτού τους, είναι συντετριμμένοι. Δηλώνουν πως βρίσκονται εκεί για να το υπερασπιστούν.

Φωτιά στον Αμαζόνιο: Οι άνθρωποι θέλουν να καταστρέψουν τα δάση

«Είναι μια καταστροφή», λέει στο βίντεο του BBC o Raimundo Mura, o ηγέτη της φυλής Mura, που ορκίζεται πως θα υπερασπιστούν τη γη τους. «Θα δώσω το αίμα μου αν χρειαστεί. Όλα αυτά τα χρόνια αντισταθήκαμε εδώ. Όταν δεν υπήρχε δρόμος, όταν έφτασε το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν άρχισε η εισβολή στη γη. Κάθε μέρα που περνούσε ερχόταν η αποψίλωση και η υλοτόμηση», δηλώνει ένα άλλο μέλος της φυλής.

Advertisement

«Μας συγκλονίζει πως το δάσος πεθαίνει συνεχώς. Αισθανόμαστε πως το κλίμα αλλάζει. Ο πλανήτης έχει ανάγκη το δάσος. Το χρειαζόμαστε εμείς και το χρειάζονται τα παιδιά μας», συμπληρώνει επίσης.

Advertisement

Ο ηγέτης της φυλής δεν μπορεί να κρύψει τη θλίψη του, καθώς κοιτά την καταστροφή. Όλα αυτά τα δέντρα είχαν κάποτε ζωή.«Οι άνθρωποι θέλουν να τα καταστρέψουν κι άλλο. Εμείς κάνουμε προσπάθεια να τα σώσουμε, να προστατεύσουμε την περιοχή, τη φύση, τα δέντρα και τα άγρια ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ πέθανε πάνω στο τιμόνι – Πρόλαβε να σταματήσει το λεωφορείο και έσωσε τους επιβάτες

Σρεκ: Ο καρδιοκατακτητής που παραμορφώθηκε και έγινε ήρωας κινουμένων σχεδίων

Πόνος στην πλάτη: Τα ανησυχητικά σημάδια – Πως θα τον αντιμετωπίσετε – Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

Advertisement