gynaikoktonia-stoys-agioys-anargyroys-ta-klamata-tis-axiomatikoy-ypiresias-gia-tin-adikochameni-kyriaki-246636
16:54

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τα κλάματα της αξιωματικού υπηρεσίας για την αδικοχαμένη Κυριακή

16:54
Γιώτα Κορώνα

Ένα ακόμη σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά την τραγική γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους έρχεται πλέον στο φως της δημοσιότητας. Το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφηκε μέσω του ανοικτού κινητού τηλεφώνου της Κυριακής και περιλαμβάνει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την στιγμή που η φαρμακοποιός έσπευσε στο σημείο της τραγικής επίθεσης προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην 28χρονη. Κατά την άφιξή της, αντιλαμβάνεται πως η Κυριακή διατηρεί ακόμη καρδιακή παλμό και ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Advertisement

Η Αξιωματικός, η οποία είχε ακούσει ήδη τον θόρυβο από το εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος, κατευθύνεται προς την τοποθεσία του περιστατικού προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

Στη συνέχεια του διαλόγου που ακολουθεί, η Αξιωματικός δείχνει να συντεθεί από συναισθήματα κατάθλιψης καθώς συνειδητοποιεί πως η νεαρή γυναίκα που είχε ζητήσει βοήθεια νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα έχει αφήσει την τελευταία της πνοή.

Advertisement

Advertisement

Άγιοι Ανάργυροι: Ολόκληρος ο διάλογος

Φαρμακοποιός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό

Αξιωματικός: Δεν έχει σφυγμό;

Φαρμακοποιός: Ναι

Advertisement

Αξιωματικός: Πέθανε;

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Γάζα αιμοστατική θέλουμε.

Αστυνομικός: Ο άλλος είναι ζωντανός ακόμα

Αξιωματικός: Αφού δεν έχει, πέθανε;

Advertisement

Αστυνομικός: Γάζα αιμοστατική.

Φαρμακοποιός: Και να υπάρχει είναι τόσο αδύναμο. Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα, δεν βλέπεις;

Στο δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο του «Live News», ακούγεται ο σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, μπροστά στον οποίο έχει εκτυλιχθεί το φονικό.

Αστυνομικός: Ήταν μέσα σ’ αυτό το μαγαζί;

Φύλακας: Όχι όχι στο τμήμα είχαν πάει

Αστυνομικός: Είχαν ανέβει επάνω;

Φύλακας: Είχαν ανέβει πιο νωρίς. Και μετά κατέβηκαν εδώ.

Αστυνομικός: Εδώ μπροστά;

Φύλακας: Εδώ έξω. Και ξαφνικά βλέπω το άλλο το παιδί…

Αστυνομικός: Μιλάει;

Φύλακας: Ε;

Αστυνομικός: Το παιδί που μίλαγε;

Φύλακας: Το άλλο το παιδί, που είναι το παιδί;

Αστυνομικός: Τον πήρανε επάνω…

Φύλακας: Πριν καταλάβουμε είχε γίνει… Κάτι είχε, μαχαίρι, τι έχει.

Αστυνομικός: Το παιδί τον πήραν πάνω τον μάρτυρα;

Αγιοι Ανάργυροι: Στο Δαφνί ο 39χρονος δoλοφόνος ‑ Σεσημασμένος για σωρεία αδικημάτων

Στην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 39χρονος δoλοφόνος της 28χρονης Κυριακής, την οποία κατέσφαξε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο 39χρονος είχε ψυχιατρικό ιστορικό αλλά και βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Συγκεκριμένα το 2019 είχε συλληφθεί για σωματική βλάβη, το 2020 για vαρκωτικά ενώ το ίδιο έτος για απόπειρα βιασμού κατά της 28χρονης.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, «η κοπέλα δεν επιθυμούσε έγκληση για κάποιο αδίκημα», το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

Συγγνώμη από την οικογένεια του 28χρονου θύματος, ζήτησε ο πατέρας του 39χρονου ο οποίος δολοφόvησε την πρώην σύντροφό του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Ο πατέρας του δράστη του άγριου εγκλήματος, μίλησε στο Star και ανέφερε «Έχω να πω πολλά συγγνώμη στην οικογένεια της κοπέλας. Την είχα σαν κόρη μου, τη λάτρευα. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο γιος μου. Δεν ξέρω τίποτα».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Ο δράστης μετά την πράξη του αυτοτραυματίστηκε. Συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

«Πετάχτηκε μπροστά της, άρχισε να τη μαχαιρώνει» -Η περιγραφή-σοκ του φίλου που τη συνόδευε

«Φοβήθηκα στη θέα του δράστη. Έκανα πίσω και φώναξα “βοήθεια”». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς έγινε η επίθεση εις βάρος της 28χρονης ο φίλος της που ήταν μαζί της τη στιγμή που ο 39χρονος πρώην σύντροφός της τη μαχαίρωσε, λίγα μέτρα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ο δράστης, ο οποίος έχει απασχολήσει για βία κατά υπαλλήλων και για μικροποσότητα ναρκωτικών, αυτή την ώρα βρίσκεται στον δρόμο για την Εισαγγελία. Νωρίτερα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, καθώς μετά τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλας αυτοτραυματίστηκε, ενώ οδηγήθηκε και στο ψυχιατρείο.

Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, ο 39χρονος δράστης το βράδυ της Δευτέρας (1/4) φαίνεται να βρισκόταν έξω από το σπίτι της νεαρής κοπέλας, κάτι που πιθανότατα αντιλήφθηκε η 28χρονη και έσπευσε αμέσως στο ΑΤ της περιοχής προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Μαζί της βρισκόταν και ένας φίλος της, ο οποίος, βγαίνοντας από το ΑΤ, είδε τον 39χρονο να μαχαιρώνει την άτυχη κοπέλα και να της αφαιρεί τη ζωή.

«Ήμασταν βόλτα με την Κυριακή, κι όταν γυρίσαμε σπίτι της είδαμε τον δράστη να κάνει βόλτες γύρω από το σπίτι της και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλει μήνυση. Εγώ έκατσα έξω από το γραφείο και άκουγα τις δύο γυναίκες αστυνομικούς να προσπαθούν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη τελικά δεν ήθελε. Λίγο αργότερα βγήκε έξω από το γραφείο και τη ρώτησα αν έκανε μήνυση και μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνει γιατί δεν τον φοβάται. Μου ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί τής έλεγαν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Είπε ότι θα πάρει το 100 να έρθει ένα περιπολικό να την πάει σπίτι».

Και πρόσθεσε: «Βγαίνοντας από το Τμήμα πήρε το 100 και η αστυνομικός της Άμεσης Δράσης τη ρωτούσε πού βρισκόταν, η Κυριακή τής έλεγε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε μέχρι το σπίτι της. Τότε αυτός, ξαφνικά, πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει. Δεν είδα από πού βγήκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Σε δευτερόλεπτα η Κυριακή έπεσε κάτω και άρχισα να φωνάζω, όταν ξαφνικά είδα και αυτόν να πέφτει κάτω και έναν αστυνομικό δίπλα μου να κλωτσάει το χέρι του (δράστη) που κρατούσε το μαχαίρι».

«Δεν ξέρω από πού βγήκε, δεν κατάλαβα ότι μας ακολουθούσε», ισχυρίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη είχε μηνύσει τον 39χρονο πρώην σύντροφό της για βιαιοπραγία και βιασμό το 2020. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο Τμήμα.