katerreyse-i-mitera-tis-28chronis-kyriakis-stin-kideia-poy-pate-to-paidi-moy-amp-8211-lygise-o-pateras-mprosta-sto-feretro-245948
15:31

Κατέρρευσε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής στην κηδεία «Που πάτε το παιδί μου» – Λύγισε ο πατέρας μπροστά στο φέρετρο

15:31
Γιώτα Κορώνα

Μια τελετή βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια που αφορά την κηδεία της 28χρονης Κυριακής, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Δευτέρας από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου είχε απευθυνθεί για βοήθεια.

28χρονης

Advertisement

Οι παρευρισκόμενοι δυσκολεύονται να δεχτούν το γεγονός ότι δεν θα ξανασυναντήσουν την αγαπημένη τους Κυριακή, η οποία δολοφονήθηκε αβοήθητη και με τόσο ανείπωτη ανθρωπική σκληρότητα μπροστά στο φράχτη του Αστυνομικού Τμήματος στους Αγίους Αναργύρους.

H σορός της άτυχης κοπέλας έφτασε πριν τις 12:00 στον Ιερό Ναό. Οι γονείς και τα αδέλφια της, συντετριμμένοι, της έδωσαν τον τελευταίο χαιρετισμό της στην τελευταία της κατοικία, εκείνη ντυμένη νύφη μέσα στο λευκό φέρετρο. Παράλληλα, συγγενείς μοίρασαν λευκές μπομπονιέρες, συμβολίζοντας τον πόνο και την απώλεια.

Advertisement

Συγκλονιστική είναι η σκηνή όπου η μητέρα της 28χρονης αποπνέει θλίψη και οδύρεται για τον ανεπανόρθωτο χαμό της κόρης της.

Advertisement

28χρονης 28χρονης 28χρονης

Το παιδί μου… Πού το πάνε το παιδί μου; Κούκλα μου, κούκλα, Αγάπη μου, ψυχή μου», φώναζε διαρκώς όσο οι καμπάνες χτυπούσαν και ο κόσμος τη συνόδευε στην τελευταία της κατοικία.

Advertisement

Στην τελετή αποχαιρετισμού της Κυριακής Γρίβα παρευρέθηκαν και εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, και η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Την ώρα που πραγματοποιείται η νεκρώσιμος ακολουθεία της 28χρονης Κυριακής, ο 39χρονος δράστης, πρώην σύντροφός της θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Advertisement

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς της νεαρής κοπέλας που δεν μπορούν να πιστέψουν το πώς έφυγε έτσι άδικα από τη ζωή. Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» η 28χρονη Κυριακή είναι ντυμένη νύφη όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και φοράει λευκό στεφάνι στα μαλλιά.

Δείτε επιπλέον φωτογραφίες από την τελετή:

28χρονης 28χρονης

Σκηνές αρχαίας τpαγωδίας στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής: Κατέρρευσαν οι γονείς όταν την είδαν ντυμένη νύφη με λευκό στεφάνι

Το τελευταίο αντίο στην άτυχη 28χρονη, θύμα της πατριαρχίας και της αμέλειας των Αρχών!

28χρονη

Καθώς αναζητούσε βοήθεια έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, η Κυριακή Γρίβα, μια 28χρονη γυναίκα από τους Αγίους Αναργύρους, βίωσε την απότομη διακοπή του νήματος της ζωής της. Το επεισόδιο αυτό την οδήγησε στη λίστα των γυναικών που υπέστησαν φρικτό θάνατο από κάποιον που την θεωρούσε ιδιοκτησία του, καθώς και για τον λόγο ότι, παρά το αίτημά της για βοήθεια προς τις αρχές, αυτές δεν ανταποκρίθηκαν.

28χρονη 28χρονη 28χρονη

Την παρούσα στιγμή, η 28χρονη Κυριακή βρίσκεται στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου, για την εξόδιο ακολουθία της, περιτριγυρισμένη από τους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς συνέβη αυτό το ανείπωτο δράμα.

Τα δάκρυα και ο θρήνος αντηχούν ακόμα και εκτός της εκκλησίας, καθώς οι φίλοι και οι συγγενείς της βρίσκονται στο Ιερό Ναό, με σκοπό να την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.

Μια συγκλονιστική εικόνα παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων: οι γονείς της 28χρονης, συντριμμένοι προσπαθούν να αντιληφθούν το μέγεθος της τραγωδίας που έπληξε το σπίτι τους.

Η ίδια φοράει λευκό νυφικό, συμβολίζοντας την αθωότητα και την αθανασία, και τα μαλλιά της κοσμούνται με λευκό στεφάνι. Όλοι αντικρίζουν το λευκό φέρετρο με βαριά καρδιά.

Τα τελευταία λόγια που ήρθαν στα αυτιά του νεαρού αυτού κοριτσιού ήταν λόγια γεμάτα απαξίωση.

Καθώς δέχονταν τις μαχαιριές από τον 39χρονο δολοφόνο, η Κυριακή αισθανόταν αγωνία και απόγνωση να την πνίγουν. Η 28χρονη Κυριακή άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της 1ης Απριλίου έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια.

Με μεγάλα κόκκινα γράμματα, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, αναγράφεται «Κυριακή 28 χρονών – Καμία μόνη – 1/4/24», σημειώνοντας το μέρος της φρικτής δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της. Λίγο πιο κοντά, ο τόπος γεμίζει με λουλούδια και σημειώματα, εκφράζοντας τον πόνο και τη θλίψη για το τραγικό γεγονός.

28χρονη

«Η πιο αγαπημένη μας. Κυριακούλα, σου πήραν το χαμόγελο και τα όνειρά σου. Καλό παράδεισο, ψυχή μου», γράφει μια γυναίκα σε ένα από αυτά.

28χρονη

Η φρικτή γυναικοκτονία έχει προκαλέσει έντονο σοκ σε όλη τη χώρα, εγείροντας πολλά ερωτήματα σχετικά με την αντίδραση των αστυνομικών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την καταγγελία της θύματος. Ιδιαίτερη οργή προκάλεσε η ατυχής φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» από έναν αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, ο οποίος προσέγγισε την δυστυχή νεαρή για να ζητήσει βοήθεια και ασφάλεια στο σπίτι της, φοβούμενη τον επερχόμενο κίνδυνο. Αυτή η προσέγγιση έγινε κατά την επικοινωνία της με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 100.

Η παρουσία ενός κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψε την 28χρονη κοπέλα μαζί με τον φίλο της να στέκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Σημειώνεται ότι η κάμερα που κατέγραψε το συμβάν δεν ήταν σε υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς τη στιγμή της επίθεσης αυτό δεν ήταν ενεργοποιημένο.

Είναι πλέον εκείνη τη στιγμή που ο δολοφόνος την καταδιώκει. Τρέχει επειγόντως για να αποφύγει τον κίνδυνο. Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.

Και όλα αυτά έχουν καταγραφεί, δεν υπάρχει δυνατότητα αρνησικυρίας ότι η νεαρή αυτή γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω της εγκληματικής αμέλειας εκείνων που είχαν το καθήκον να την προστατεύσουν.

Η 28χρονη νεαρή, τo τελευταίο διάστημα, διέμενε στους Αγίους Αναργύρους, επιδιώκοντας να δραπετεύσει από την τοξική της σχέση. Όπως αποκάλυψε η θεία της, είχε υποστεί την απώλεια του εμβρύου που φέρει μέσα της μετά από σκληρό ξυλοδαρμό.

«Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και είχε χάσει και ένα μωρό από το ξύλο, από τον βιασμό, τους βιασμούς, τα χτυπήματα, πού να μιλήσουμε στην Αστυνομία, πού

Ο πατέρας της 28χρονης είπε: «Τώρα μου λένε πώς να την ντύσω, τι παπούτσια να βάλει, τι φόρεμα, 28 ετών ήταν η Κουλίτσα και με ρωτάνε τώρα “Θες να την ντύσουμε νυφούλα; Θες να κάνουμε αυτό, εκείνο;”. Τσακωνόντουσαν, τον μάζευε πίσω. Μου λένε πολλοί να κυνηγήσω την Αστυνομία, τι να κυνηγήσω την Αστυνομία; Σίγουρα όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δεν έπρεπε καν να την αφήσουν να βγει από το κτίριο».