skines-archaias-tpagodias-stin-kideia-tis-28chronis-kyriakis-katerreysan-oi-goneis-otan-tin-eidan-ntymeni-nyfi-me-leyko-stefani-245834
12:21

Σκηνές αρχαίας τpαγωδίας στην κηδεία της 28χρονης Κυριακής: Κατέρρευσαν οι γονείς όταν την είδαν ντυμένη νύφη με λευκό στεφάνι

12:21
Γιώτα Κορώνα

Το τελευταίο αντίο στην άτυχη 28χρονη, θύμα της πατριαρχίας και της αμέλειας των Αρχών!

28χρονη

Καθώς αναζητούσε βοήθεια έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, η Κυριακή Γρίβα, μια 28χρονη γυναίκα από τους Αγίους Αναργύρους, βίωσε την απότομη διακοπή του νήματος της ζωής της. Το επεισόδιο αυτό την οδήγησε στη λίστα των γυναικών που υπέστησαν φρικτό θάνατο από κάποιον που την θεωρούσε ιδιοκτησία του, καθώς και για τον λόγο ότι, παρά το αίτημά της για βοήθεια προς τις αρχές, αυτές δεν ανταποκρίθηκαν.

Advertisement

28χρονη 28χρονη 28χρονη

Την παρούσα στιγμή, η 28χρονη Κυριακή βρίσκεται στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου, για την εξόδιο ακολουθία της, περιτριγυρισμένη από τους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς συνέβη αυτό το ανείπωτο δράμα.

Advertisement

Τα δάκρυα και ο θρήνος αντηχούν ακόμα και εκτός της εκκλησίας, καθώς οι φίλοι και οι συγγενείς της βρίσκονται στο Ιερό Ναό, με σκοπό να την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.

Advertisement

Μια συγκλονιστική εικόνα παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων: οι γονείς της 28χρονης, συντριμμένοι προσπαθούν να αντιληφθούν το μέγεθος της τραγωδίας που έπληξε το σπίτι τους.

Η ίδια φοράει λευκό νυφικό, συμβολίζοντας την αθωότητα και την αθανασία, και τα μαλλιά της κοσμούνται με λευκό στεφάνι. Όλοι αντικρίζουν το λευκό φέρετρο με βαριά καρδιά.

Advertisement

Τα τελευταία λόγια που ήρθαν στα αυτιά του νεαρού αυτού κοριτσιού ήταν λόγια γεμάτα απαξίωση.

Καθώς δέχονταν τις μαχαιριές από τον 39χρονο δολοφόνο, η Κυριακή αισθανόταν αγωνία και απόγνωση να την πνίγουν. Η 28χρονη Κυριακή άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της 1ης Απριλίου έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια.

Με μεγάλα κόκκινα γράμματα, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, αναγράφεται «Κυριακή 28 χρονών – Καμία μόνη – 1/4/24», σημειώνοντας το μέρος της φρικτής δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της. Λίγο πιο κοντά, ο τόπος γεμίζει με λουλούδια και σημειώματα, εκφράζοντας τον πόνο και τη θλίψη για το τραγικό γεγονός.

28χρονη

«Η πιο αγαπημένη μας. Κυριακούλα, σου πήραν το χαμόγελο και τα όνειρά σου. Καλό παράδεισο, ψυχή μου», γράφει μια γυναίκα σε ένα από αυτά.

Advertisement

28χρονη

Η φρικτή γυναικοκτονία έχει προκαλέσει έντονο σοκ σε όλη τη χώρα, εγείροντας πολλά ερωτήματα σχετικά με την αντίδραση των αστυνομικών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την καταγγελία της θύματος. Ιδιαίτερη οργή προκάλεσε η ατυχής φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» από έναν αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, ο οποίος προσέγγισε την δυστυχή νεαρή για να ζητήσει βοήθεια και ασφάλεια στο σπίτι της, φοβούμενη τον επερχόμενο κίνδυνο. Αυτή η προσέγγιση έγινε κατά την επικοινωνία της με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 100.

Η παρουσία ενός κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψε την 28χρονη κοπέλα μαζί με τον φίλο της να στέκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Σημειώνεται ότι η κάμερα που κατέγραψε το συμβάν δεν ήταν σε υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς τη στιγμή της επίθεσης αυτό δεν ήταν ενεργοποιημένο.

Είναι πλέον εκείνη τη στιγμή που ο δολοφόνος την καταδιώκει. Τρέχει επειγόντως για να αποφύγει τον κίνδυνο. Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.

Και όλα αυτά έχουν καταγραφεί, δεν υπάρχει δυνατότητα αρνησικυρίας ότι η νεαρή αυτή γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω της εγκληματικής αμέλειας εκείνων που είχαν το καθήκον να την προστατεύσουν.

Η 28χρονη νεαρή, τo τελευταίο διάστημα, διέμενε στους Αγίους Αναργύρους, επιδιώκοντας να δραπετεύσει από την τοξική της σχέση. Όπως αποκάλυψε η θεία της, είχε υποστεί την απώλεια του εμβρύου που φέρει μέσα της μετά από σκληρό ξυλοδαρμό.

«Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και είχε χάσει και ένα μωρό από το ξύλο, από τον βιασμό, τους βιασμούς, τα χτυπήματα, πού να μιλήσουμε στην Αστυνομία, πού

Ο πατέρας της 28χρονης είπε: «Τώρα μου λένε πώς να την ντύσω, τι παπούτσια να βάλει, τι φόρεμα, 28 ετών ήταν η Κουλίτσα και με ρωτάνε τώρα “Θες να την ντύσουμε νυφούλα; Θες να κάνουμε αυτό, εκείνο;”. Τσακωνόντουσαν, τον μάζευε πίσω. Μου λένε πολλοί να κυνηγήσω την Αστυνομία, τι να κυνηγήσω την Αστυνομία; Σίγουρα όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δεν έπρεπε καν να την αφήσουν να βγει από το κτίριο».