i-kapetanissa-mas-taxideyei-ragisan-amp-038-oi-petres-stin-kideia-tis-20chronis-mariannas-amp-8211-sta-leyka-i-syntetrimmeni-mitera-tis-188814
19:07

«Η καπετάνισσά μας ταξιδεύει»: Ράγισαν & οι πέτρες στην κηδεία της 20χρονης Μαριάννας – Στα λευκά η συντετριμμένη μητέρα της

19:07
Ορφέας

Σε μια γεμάτη θλίψη τελετή, οι γονείς, ο αδελφός, οι φίλοι και οι συνάδελφοι της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα, που ήταν δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού, αποχαιρέτησαν τη νεαρή κοπέλα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω.

Η μητέρα, ντυμένη στα λευκά, και ο πατέρας μαυροφορεμένος, ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς η κόρη τους έφυγε από τη ζωή από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα.

Advertisement

«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε. Περιμένουμε και εμείς να ενημερωθούμε. Θα έρθει το παιδί στο νησί, δεν ξέρω τι άλλο να πω; Περιμένουμε», είπε στο protothema.gr ο πατέρας της κοπέλας Παναγιώτης Τσίγκας.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Το χρονικό της υπόθεσης:

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το ατύχημα κορίτσι, έχασε τη ζωή της λόγω λοιμώδους εγκεφαλίτιδας. Το πιθανό αίτιο φαίνεται να ήταν το τσίμπημα κουνουπιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ινδία.

Η νεαρή Μαριάννα είχε μια πολύ δύσκολη πορεία πριν διαπιστωθεί ο θάνατός της. Οι γιατροί αντιμετώπιζαν δυσκολίες στον προσδιορισμό της ακριβούς αιτίας της αδιαθεσίας της, και η νέα αυτή πραγματικότητα ακόμη δεν έχει κατανοηθεί πλήρως από τους γονείς της.

Η Μαριάννα έφυγε στις 13 Αυγούστου 2023 από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκινώντας το ταξίδι της προς την Ινδία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, άρχισε να νιώθει όλο και χειρότερα, με την κατάστασή της να επιδεινώνεται.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η νεαρή κοπέλα παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της μετά το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, και υπήρξε τελικά ανάγκη να πάει στην Αίγυπτο λόγω των προβλημάτων υγείας της.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αιγύπτου στο Σουέζ και στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα, εισαχθείσα σε μια μεγάλη ιδιωτική κλινική στον Πειραιά. Ο επαναπατρισμός της πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου με ιατρικό συνοδό, που άνηκε στην ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου.

Μετά από διάφορες μετακινήσεις, η κατάσταση της υγείας της Μαριάννας επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα τον θάνατό της την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας βαθιά θλίψη και σοκ. Προς το παρόν, διεξάγεται προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγικής απώλειας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα,

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου».

«Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης