i-nekropsia-milise-toympa-ola-me-ton-nikola-ntoyrtoyreka-ayti-einai-i-aitia-thanatoy-toy-19chronoy-foititi-210972
18:41

Η νεκροψία μίλησε: Τούμπα όλα με τον Νικόλα Ντουρτουρέκα, αυτή είναι η αιτία θανάτου του 19χρονου φοιτητή

18:41
Ορφέας

Ένα ανατριχιαστικό μυστήριο περιβάλλει τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή, Νικόλα Ντουρτουρέκα, στις 14 Ιουλίου 2022, στα Σπάτα, καθιστώντας την υπόθεση αντικείμενο έντονης έρευνας. Η αποκαλυπτική εκπομπή “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη φέρνει στη δημοσιότητα μαρτυρίες που ρίχνουν νέο φως στην υπόθεση, ανοίγοντας έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα στην έρευνα.

Τονίζεται ότι η μητέρα του Νικόλα είχε ανακαλύψει τον άτυχο νεαρό. Στα πλαίσια των πρόσφατων εξελίξεων, ο πατέρας του Νικόλα και ο δικηγόρος του, Ανδρέας Ηροδότου, καταθέτουν μαρτυρίες που ρίχνουν νέο φως στην υπόθεση, πεπεισμένοι ότι το τραγικό συμβάν δεν ήταν ατύχημα. Μιλώντας για εγκληματική ενέργεια, επισημαίνουν ότι κάποιος ή κάποιοι σκηνοθέτησαν τον θάνατο του Νικόλα.

Advertisement

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκαναν στην εκπομπή, ο δικηγόρος αναφέρει ότι ο θάνατος από ασφυξία προηγήθηκε του απαγχονισμού. «Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστούν το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας, προκύπτει σε περιπτώσεις στραγγαλισμού», τόνισε ο δικηγόρος.

Σοκάρουν όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας:

«Οι πτωματικές υποστάσεις στα κάτω άκρα και στη ραχιαία επιφάνεια του σώματος, υποδηλώνουν ότι το άτομο παρέμεινε σε απαιώρηση για αρκετές ώρες. Κάτι που δείχνει ότι ο 19χρονος πιθανότατα να έχασε την ζωή του από το προηγούμενο βράδυ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Advertisement

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή -βοηθού ιατρικών εργαστηρίων, με τη βοήθεια του νομικού του συμβούλου, κατέθεσε αίτημα υποστήριξης της κατηγορίας μετά την μήνυση της μητέρας, τον διορισμό ως τεχνικού συμβούλου τον ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση για αυτοψία στο χώρο, ενώ προχωρά και σε μήνυση εναντίον αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Advertisement

Ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Ηροδότου, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής είπε: «Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία».

Ο ίδιος, κάνει λόγο για λάθη και παραλείψεις από την πλευρά των Αρχών: «Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ηροδότου, μίλησε και για το ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του 19χρονου φοιτητή: «Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και έκοψαν το σχοινί, μπορεί να είναι το αποτύπωμα κάποιου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρχε διπλός ή τριπλός κόμπος και μάλιστα σφιχτός, στα πισθάγκωνα δεμένα χέρια του».

Advertisement

Ακολουθεί βίντεο: