itan-oloi-ekei-avastachtos-ponos-stin-kideia-tis-spoydaias-vasos-chatzi-ragisan-kardies-sto-teleytaio-amp-8220-antio-amp-8221-207008
22:54

Ήταν όλοι εκεί: Αβάσταχτος πόνος στην κηδεία της σπουδαίας Βάσως Χατζή, ράγισαν καρδιές στο τελευταίο “αντίο”

22:54
Ορφέας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ασωπία της Βοιωτίας, αγαπημένοι συγγενείς, φίλοι και οι άνθρωποι που αγάπησαν τη Βάσω Χατζή, την αποχαιρέτησαν στην τελετή της κηδείας της. Οι παρευρισκόμενοι είπαν το τελευταίο αντίο στην τραγουδίστρια του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού, που αγαπήθηκε πολύ μέσα από τα τραγούδια της.

Στην εξόδια ακολουθία παρευρέθηκαν προσωπικότητες του μουσικού κόσμου, όπως ο τραγουδιστής Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη Βάσω Χατζή. Επίσης, παρευρέθηκαν η Γωγώ Τσαμπά, ο Γιάννης Καψάλης, η Τζένη Κατσίγιαννη και η Σάσα Σταμάτη.

Advertisement

Ποια ήταν η Βάσω Χατζή;

Η Βάσω Χατζή καταγόταν από την Ασωπία Βοιωτίας και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι. Μέντοράς της ήταν ο Γιώργος Κόρος.

«Τραγουδούσα από κοριτσάκι κάνοντας αγροτικές δουλειές. Με τον Γιώργο Κόρο γνωρίστηκα σε ένα γλέντι στην περιοχή μας, όταν με ανεβάσανε στο πάλκο να τραγουδήσω δύο τραγούδια της Σοφίας Κολλητήρη, η οποία τότε συνεργαζόταν μαζί του. Φαίνεται ότι τα είπα καλά, γιατί ο Κόρος ζήτησε από τους γονείς μου να με πάρει μαζί του στο συγκρότημα. Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του, την κυρία Ασήμω, ήρθαν στο σπίτι μου και με ζήτησαν να τους ακολουθήσω στην Αθήνα. Τότε ήμουνα ανήλικη, 16 χρόνων, και όταν κατέβηκα έμεινα σε ένα σπίτι στην Κυψέλη, κοντά σε αυτό του Κόρου, μαζί με τον αδελφό μου» είχε δηλώσει σε παλιά της συνέντευξη στον Αλκίνοο Μπουνιά για τα πρώτα δειλά βήματά της στον χώρο του δημοτικού και του λαϊκού τραγουδιού.

Advertisement

Οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της Βάσως Χατζή πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σε γνωστά δημοτικά στέκια. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες του δημοτικού και λαϊκού χώρου, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Στάθης Κάβουρας, ο Γιάννης Κωνσταντίνου, ο Θανάσης Βαρσαμάς, η Σοφία Κολλητήρη, η Αννα Τσαχάλου, η Ζέτα Οικονόμου, η Τασία Βέρρα, ο Τάκης Καρναβάς και άλλοι δημοτικολαϊκοί καλλιτέχνες.

Advertisement

Επιπλέον, συνεργάστηκε με έμπειρους οργανοπαίκτες όπως ο Λευτέρης Ζέρβας, ο Βασίλης Σαλέας, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Μάκης Μπέκος, ο Γιώργος Μάγγας. Τα τραγούδια της καλύπτουν έργα συνθετών όπως οι Κώστας Σούκας, ο Κώστας Πίτσος και άλλοι.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Advertisement