den-mporoyme-na-zoyme-me-to-giati-sparazei-i-mitera-tis-20chronis-dokimoy-poy-pethane-meta-apo-ekpaideytiko-taxidi-192947
22:42

«Δεν μπορούμε να ζούμε με το γιατί»: Σπαράζει η μητέρα της 20χρονης δοκίμου που πέθανε μετά από εκπαιδευτικό ταξίδι

22:42
Ορφέας

Η μητέρα της 20χρονης δοκίμου, Μαριάννας Τσίγκα τόνισε πως «Καμία μάνα να μην περάσει αυτό που περνάω» , αναφερόμενη στην κόρη της, που απεβίωσε κατά τη διάρκεια του πρώτου της ταξιδιού μετά από ασθένεια.

Η νεαρή δόκιμος είχε επιβιβαστεί σε δεξαμενόπλοιο ως μέλος του πληρώματος για ένα ταξίδι προς την Ινδία, και ο αδόκητος θάνατός της προκάλεσε βαθιά θλίψη. Σύμφωνα με την μητέρα της, που μίλησε στο Mega κατά τη διάρκεια της εκπομπής Live News, μετά από τρεις εβδομάδες, ακόμα δεν έχει διακριθεί η ακριβής αιτία του θανάτου της.

Advertisement

Η μητέρα της έκανε έκκληση για άμεσες ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να φωτίσει τα αίτια του τραγικού αυτού γεγονότος.

«Περιμένουμε κάποιες ιστολογικές. Κάνω έκκληση να γίνουν όσο πιο γρήγορα γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με το γιατί πέθανε το παιδί μας. Ένα 20χρονο αγγελούδι. Θέλουμε την αιτία και εάν βρεθεί μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλα παιδιά ώστε καμία μανούλα να μην βιώσει αυτό που βιώνω εγώ. Πήγαινε καλύτερα και όλοι περιμέναμε να γυρίζει πίσω στο νησί μας, κάτι έγινε όμως που άλλαξε όλη την πορεία με την ασθένειά της».

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής:

Το χρονικό της υπόθεσης:

Advertisement

Η νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν 20 ετών και είχε καταγωγή από την Κω, βρισκόταν στη φάση σπουδών στη Σχολή Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο. Είχε ήδη ολοκληρώσει το πρώτο έτος και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το δεύτερο, όντας επίσης σε εκπαιδευτικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, αισθάνθηκε αδιαθεσία και επιδείνωση στην υγείας της, πιθανώς λόγω μιας λοίμωξης ή μικροβίου. Μεταφέρθηκε από το Κάιρο σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου αρχικά παρουσίασε βελτίωση στην κατάστασή της, αλλά στη συνέχεια εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση, με εμφάνιση εξανθημάτων. Τελικά, η νεαρή γυναίκα απεβίωσε την πρωία της 17ης Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η ατυχής νεαρή αντιμετώπισε προβλήματα υγείας μετά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί για ιατρική περίθαλψη σε ένα λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Advertisement