koygias-gia-lignadi-dilonei-athoos-gia-ola-einai-sygklonismenos-den-analamvanoyme-mono-athooys-109104
11:11

Κούγιας για Λιγνάδη: «Δηλώνει αθώος για όλα, είναι συγκλονισμένος. Δεν αναλαμβάνουμε μόνο αθώους»

11:11
Νίκη Μουλά

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση από κοινού με τον δικηγόρο Νίκο Γεωργουλέα του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει προθεσμία για την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Advertisement

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Advertisement

Ο κ. Κούγιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχει γνώση της δικογραφίας.

Advertisement

Ο Δημήτρης Κούγιας είδε έναν συγκλονισμένο και δυστυχισμένο άνθρωπο

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για τη συνάντησή του με τον κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, o γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε ότι «είδα ένα δυστυχισμένο άνθρωπο, ένα συγκλονισμένο άνθρωπο. Η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν».

Advertisement

Τα λόγια του Δημήτρη Λιγνάδη στον Αλέξη Κούγια

«Εγώ είμαι ηθοποιός από 18 χρονών, είμαι 53 χρονών. Είμαι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο. Εκείνο που ζητάω είναι αυτή η λαίλαπα που έχει πείσει επί της κεφαλής μου να μην επηρεάσει δικαστή και εισαγγελέα. Σας παρακαλώ, εάν εσείς δεν πειστείτε για την αθωότητά μου, μην με αναλάβετε», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης στον Αλέξη Κούγια.

Advertisement

«Ήμουν μαθητής του πατέρα Λιγνάδη», επεσήμανε ο Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε «αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον υπερασπιστώ».

Αλέξης Κούγιας: «Θα είχα προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης»

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο και στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την «ποιότητα» των μηνυτών, τονίζοντας ότι η ανακρίτρια «είδε μόνο τη μία πλευρά».

«Αν ήμουν δικηγόρος εκείνη την στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλα. Είναι απαράδεκτο», είπε και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο

Σχετικά με τη διαδικασία βάση της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, ο γνωστός ποινικολόγος ανάφερε πως «η Δικαιοσύνη έχει κανόνες».

«Το τεκμήριο αθωότητος καταρρακώθη. Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο γκρεμίστηκε σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν δικαιωθεί, κατεστράφη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αν η Ελλάδα καταντήσει να γίνει υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων για πολιτικά οφέλη, κινδυνεύουμε όλοι μας», πρόσθεσε ο ποινικολόγος και ανέφερε ότι «οι δικηγόροι είμαστε για να βοηθούμε τη δικαιοσύνη και όχι να βγάζουμε αποφάσεις».

Θα διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του Δημήτρη Λιγνάδη σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης δικαστικά, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι «θα διαταχθεί οπωσδήποτε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την ανακρίτρια» και επισήμανε τη σημασία της δίκαιης δίκης για τον ηθοποιό – σκηνοθέτη. «Να δικαστεί δίκαια, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, δεν έχει πατήσει στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας: Δεν έχουμε πάρει όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους

Στο μεταξύ, ερωτηθείς γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, εκείνο που λέει το σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές».

Επίσης, είπε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης – ηθοποιός γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν.

Για τον Αλέξη Κούγια στόχος είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει πως «στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σχολίαζοντας το γεγονός ότι η Λίνα Μενδώνη κατηγόρησε τον Δημήτρη Λιγνάδη, τόνισε ότι «δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς …αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα. Καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν. Εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής».

«Κρατήστε “πολύ μικρό καλάθι” για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι», κατέληξε για την κατάθεση της γυναίκας κλειδί από το περιβάλλον του Δημήτρη Λιγνάδη.