nea-ktinodia-sti-thessaloniki-50chronos-rasoforos-traymatise-adespoto-skylaki-amp-8211-ton-tsakose-i-el-as-213369
18:18

Νέα κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος ρασοφόρος τραυμάτισε αδέσποτο σκυλάκι – Τον «τσάκωσε» η ΕΛ.ΑΣ

18:18
Ορφέας

Ένα τραγικό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όταν ένας 50χρονος αλλοδαπός, που φαινόταν ντυμένος σαν μοναχός, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε ένα αδέσποτο σκυλί στην πλατεία Παραμάνα.

Το ανείπωτο περιστατικό διαδραματίστηκε περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν ο 50χρονος πλησίασε αδέσποτα σκυλιά έξω από ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., ο άντρας ακολούθησε τα σκυλιά και, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, επιτέθηκε, προκαλώντας τραυματισμό σε ένα εξ αυτών.

Advertisement

Η Μαρία Χρυσίδου, εθελόντρια στο Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας και Πρόνοιας, επισήμανε περαιτέρω ότι ο άντρας φαινόταν να φοράει ράσο κατά την επίθεση.

Μαρία Χρυσίδου: Τα όσα ανέφερε η εθελόντρια

«Τρόμαξε, άρχισε να κλαίει και έτρεξε για να φύγει», τονίζει η κυρία Χρυσιδου, επισημαίνοντας ότι εντόπισαν το σκυλί σήμερα, υπέβαλαν καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο.

Advertisement

«Ήρθε η γνωμάτευση για το σκυλί αλλά πρέπει να εξεταστεί και από κτηνίατρο του Δήμου. Η γνωμάτευση του ιδιώτη κτηνιάτρου λέει ότι είναι σίγουρα μαχαίρωμα και όχι δάγκωμα από άλλο ζώο. Αύριο θα μεταφερθεί και στον γιατρό του Δήμου για εξετάσεις», σημειώνει, προσθέτοντας ότι νωρίτερα την Κυριακή η ίδια δέχθηκε απειλή από άλλο άτομο στην περιοχή που της είπε ότι θα ρίξει φόλες στα αδέσποτα.

Advertisement

Ευτυχώς το σκυλάκι δεν διατρέχει κίνδυνο:

Μετά την επίθεση που υπέστη, το σκυλί υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή, ενώ η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Μετά το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο, με τον θάνατο της γυναίκας, υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις για τα αδέσποτα», σημειώνει η εθελόντρια.

Advertisement

Ο 50χρονος συνελήφθη και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και περί όπλων. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θέρμης.