amp-8220-ayti-itan-i-agapi-toy-amp-8221-amp-8220-klaiei-amp-8221-oli-i-kriti-gia-ton-17chrono-mario-dystychos-kaneis-de-mporese-na-ton-sosei-225697
17:32

“Αυτή ήταν η αγάπη του”: “Κλαίει” όλη η Κρήτη για τον 17χρονο Μάριο, δυστυχώς κανείς δε μπόρεσε να τον σώσει

17:32
Ορφέας

Η Κρήτη βυθίζεται σε βαθύ πένθος μετά το συγκλονιστικό δυστύχημα που σημάδεψε την Ιεράπετρα. Η τραγωδία είχε ως θύμα τον 17χρονο Μάριο, που έχασε τη ζωή του σε μια αυτοσχέδια πίστα motocross. Σε μια συνέντευξη γεμάτη συγκίνηση στο newsit.gr, ο θείος του νεαρού εκφράζει την απερίγραπτη θλίψη της οικογένειας, αναδεικνύοντας την παθιασμένη αγάπη του Μάριου για τις αγωνιστικές μηχανές.

Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Τα λόγια του θείου του 17χρονου Μάριου

«Δεν ξέρω εάν έχει άδεια η πίστα. Δεν ξέρω καθόλου τι έχει συμβεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ανιψιός μου ήταν αθλητής του motocross. Δεν ξέρω κάτι άλλο, δηλαδή εάν είχαν ή δεν είχαν άδεια. Είχε αγάπη για αυτές τις μηχανές», λέει στο newsit.gr ο θείος του 17χρονου Μάριου που σκοτώθηκε στην περιοχή της Ιεράπετρας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Advertisement

Ο 17χρονος, μετά τη σφοδρή πτώση του στο έδαφος, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης. Εκεί, οι ιατροί αγωνίστηκαν ακατάπαυστα για να διατηρήσουν τις ζωτικές του λειτουργίες, αλλά δυστυχώς τα εξαιρετικά σοβαρά τραύματά του αποδείχθηκαν μοιραία.

Η φωτογραφία από την πτώση του 17χρονου σοκάρει, με τον άτυχο αναβάτη να βρίσκεται κυριολεκτικά στο κενό, έχοντας αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι της μηχανής ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν πέσει με δύναμη στο έδαφος.

Advertisement

Advertisement

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Τα όσα ανέφερε

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του δημοφιλούς ιστοτόπου mxin.gr και έμπειρος οδηγός motocross, μίλησε στο newsit.gr για την κατάσταση των αγωνιστικών πιστών στην Ελλάδα. Επισημαίνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανονισμών ασφαλείας σε αυτό το επικίνδυνο άθλημα, ο Παπαδόπουλος τόνισε τη σημασία της ευθύνης και της προσοχής για τους αναβάτες και τους διοργανωτές.

«Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τις αδειοδοτημένες πίστες για motocross. Υπάρχουν ελάχιστες που τις έχουν ιδιώτες και αρκετές που είναι αυτοσχέδιες. Πρέπει να έχεις εμπειρία, πρέπει να έχεις πολύ προσοχή για να αποφεύγεις τα λάθη. Το όνομα του 17χρονου δεν το είχα ξανακούσει ως αθλητή του motocross».

Όσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να έγινε το τραγικό δυστύχημα στην Ιεράπετρα ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει:

Advertisement

«Δεν γνωρίζω εάν η συγκεκριμένη πίστα είχε άδεια λειτουργίας. Το σίγουρο είναι ότι ο χώρος της πίστας αλλάζει κάθε φορά που περνάει μία μηχανή και αφήνει μία ”ροδιά”. Προφανώς παίζει ρόλο και η ηλικία του αναβάτη. Η εμπειρία και η απειρία δημιουργούν συγκεκριμένες συνθήκες».

Η τελετή αποχαιρετισμού του 17χρονου Μάριου έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, στις 14:00, στον Ναό Αγίας Φωτεινής στην Ιεράπετρα. Οικογένεια, φίλοι και γνωστοί θα συγκεντρωθούν για να αποδώσουν τις τελευταίες τιμές και να εκφράσουν τον πόνο και τη θλίψη τους για την απώλεια του νεαρού, που έφυγε τόσο αιφνίδια από τη ζωή.