amp-8220-efyge-amp-8221-apo-ti-zoi-o-agapimenos-ithopoios-theofilos-vandoros-107192
07:33

“Έφυγε” από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

07:33
Χριστίνα Προφαντή

Ο Θεόφιλος Βανδώρος “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, προκαλώντας σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η θλιβερή είδηση του θανάτου έγινε γνωστή ξημερώματα Πέμπτης.

Advertisement

Πρωταγωνιστής σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, με πιο σημαντική το «Τμήμα Ηθών», μέσα από το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και γιος του 96χρονου σήμερα σημαντικού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου.

Advertisement

Πέθανε ο Θεόφιλος Βανδώρος

Advertisement

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College (Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές. Εκεί γνώρισε τον σπουδαίο φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη, αλλά τον Ανδρέα Βουτσινά.

Advertisement

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ άλλων, στο «Τμήμα Ηθών», τη «Λάμψη», τις «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες, όπως τους Γ. Κορδέλλας και Μ. Μανουσάκης.

Πέθανε ο Θεόφιλος Βανδώρος

Advertisement

Παράλληλα σημαντική ήταν η πορεία του και στο ελληνικό θέατρο, παίζοντας στο αρχαίο δράμα, σε κλασικά, αλλά και σύγχρονα έργα, όπως στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, την «Αντιγόνη» του Ανούιγ και τον «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας κλασικός ροκάς

Αγαπούσε ιδιαίτερα τη ροκ μουσική, η οποία είχε επηρεάσει και την εμφάνισή. Από την μακρυά αλογοουρά, με την οποία τον πρωτογνωρίσαμε ως σκληρό και γοητευτικό αστυνομικό στο Τμήμα Ηθών, μέχρι τα δερμάτινα μπουφάν και τις μπότες που δεν αποχωριζόταν σχεδόν ποτέ, ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν ένας κλασικός ροκάς. Ήξερε μάλιστα να παίζει κιθάρα και μπάσο για αυτό και κάποια στιγμή είχε δημιουργήσει ένα γκρουπ με το οποίο έκανε live σε διάφορα ροκ στέκια της Αθήνας.

Το 2010 πήρε την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στην Αυστραλία. ΄Έμεινε εκεί και δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα, αλλά τελικά επέτρεψε στην Ελλάδα, έχοντας ζήσει μία ακόμη περιπέτεια από εκείνες που πάντα του άρεσε να κυνηγά.

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.

Την βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Θεόφιλου Βανδώρου εξέφρασε, μεταξύ άλλων, το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Σπυριδούλα» Βασίλης Σπυρόπουλος.