amp-8220-paidi-moy-poy-se-pane-amp-8221-skines-archaias-tragodias-stin-kideia-toy-15chronoy-gianni-katerreyse-i-mitera-toy-240317
17:47

“Παιδί μου, πού σε πάνε”: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 15χρονου Γιάννη, κατέρρευσε η μητέρα του

17:47
Ορφέας

Σε βαθιά θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης για τον τραγικό χαμό του 15χρονου, που έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από τον φωταγωγό πολυκατοικίας, το πρωί του Σαββάτου.

Συντετριμμένοι οι γονείς λύγισαν κατά την εξόδιο ακολουθία, με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο να λέει χαρακτηριστικά ότι «είναι μια δύσκολη για εμάς στιγμή» αφουγκραζόμενος την οδύνη των συγγενών, καθώς ο παππούς του 15χρονου, είναι ιερέας. «Ήταν καλό παιδί, όλοι τον αγαπούσαν» φώναξαν οι συγγενείς του, με τους καθηγητές και τους συμμαθητές του να τον συνοδεύουν και εκείνοι στην τελευταία του κατοικία.

Advertisement

Το χρονικό της υπόθεσης:

Η ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν ο 15χρονος έπεσε στο κενό από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας μπροστά στα μάτια του πατέρα του. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε μια προσπάθεια να βγάλει μια selfie φωτογραφία, έκανε ένα λάθος βήμα και βρέθηκε στο κενό. Όλα αυτά συνέβησαν υπό το βλέμμα του πατέρα του, που παρακολουθούσε αποσβολωμένος τη σκηνή.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, ωστόσο λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή και σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του. Μάλιστα την Παρασκευή, γιόρτασε τα 15α γενέθλιά του.

Advertisement

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Advertisement

Δεν ανέβηκε στην ταράτσα για δουλειές: Ανατροπή με τον θάνατο του 14χρονου Γιάννη, δυστυχώς γι’ αυτό έχασε τη ζωή του

Ο παππούς του νεαρού που έχασε τη ζωή του στην Αλεξανδρούπολη μιλάει για το τραγικό συμβάν, που έβαλε τέλος στην ζωή του αγαπημένου του εγγονού. Χθες, καθώς αναφέρει, ήταν η ημέρα των γενεθλίων του.

Αλεξανδρούπολη: Είχε πάει να βγάλει μια φωτογραφία

Όπως εξηγεί στο newsit.gr, ο νεαρός ανέβηκε στην ταράτσα το πρωί για να τραβήξει μια selfie, όταν απροσεξία έκανε ένα βήμα προς τα πίσω και πατώντας το τζάμι του φωταγωγού, το έσπασε και έπεσε στο κενό. Ο 14χρονος έφυγε αμέσως από τη ζωή. Ο πατέρας του, που ήταν εκεί, ήταν ανίκανος να τον βοηθήσει.

Advertisement

Τα γενέθλιά του τα γιόρταζε την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Η χαρά για την πρόκριση της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, ήταν μεγάλη και το πρωί της επόμενης ημέρας, μόλις ένα 24ωρο μετά τη γιορτή του, ζήτησε από τον πατέρα του να τον συνοδεύσει στην ταράτσα για να τραβήξουν μια selfie φορώντας τη φανέλα της ομάδας του. Ο πατέρας του 14χρονου δέχτηκε το αίτημα και λίγο αργότερα σημειώθηκε το ατύχημα που συγκλόνισε την Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη τη χώρα.

Τα όσα ανέφερε ο πάππους του αδικοχαμένου 14χρονου:

«Ο θάνατος του εγγονού μου ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έχουν καταρρακωθεί οι ψυχούλες μας. Είναι μία κατάσταση που δεν ελέγχεται πνευματικά. Μπορεί να είμαι ιερέας και να την ελέγχω αλλά ανθρωπίνως δεν είναι εύκολο. Να μην το ζήσει κανείς αυτό, είναι τόσο δύσκολο» μας λέει αρχικά ο παππούς του αδικοχαμένου παιδιού και συνεχίζει:

«Ήταν πολύ έξυπνο και δραστήριο παιδί. Χαμογελαστό παιδί. Ανέβηκε στην ταράτσα με τον πατέρα του για να βγάλει μία selfie φωτογραφία, δεν ξέρω πώς, παραπάτησε και έπεσε στον φωταγωγό από τον 5ο όροφο. Είχε κερδίσει η αγαπημένη του ομάδα ο ΠΑΟΚ και ζήτησε από τον πατέρα του να ανεβούν στον 5ο όροφο και φορώντας τη φανέλα της ομάδας του να βγάλει μια φωτογραφία και να την έχει. Απο τη χαρά για την ομάδα του. Όμως όλο αυτό εξελίχθηκε σε τραγωδία. Πήγε στην άκρη του φωταγωγού, είχε ένα τζάμι που, ίσως να ήταν και ραγισμένο, το ακούμπησε, έσπασε και έπεσε μέσα».

Advertisement

«Χθες ο Γιαννάκης είχε τα γενέθλια του. Είχαμε τηλεφωνηθεί και του τραγουδούσα να ζήσεις Γιάννη με άσπρα μαλλιά και το παιδί γελούσε. Μου είχε πει ότι θα ερχόταν την Κυριακή να μας κεράσει. Ήταν ο μικρός της οικογένειας. Είχε άλλα δύο μεγαλύτερα αδέλφια 28 και 24 ετών. Ήταν ο βενιαμίν της οικογένειας ο Γιαννάκης» λέει συντετριμμένος στο newsit.gr ο ιερέας παππούς του άτυχου παιδιού.

«Σε μια τέτοια στιγμή δεν μπορείς εύκολα λόγια για να παρηγορήσεις κάποιον. Αυτό τώρα ήταν μια μαχαιριά μέσα στην καρδιά. Σαν να πήρε κάποιος ένα μαχαίρι και το έστριψε μέσα. Τι να πούν τα παιδιά μου που έχασαν το βλαστάρι τους; Αύριο θα γίνει η κηδεία του και θα σφίξουμε την καρδιά μας να το αποχαιρετίσουμε. Τα παιδιά πρέπει να προσέχουν πάντα. Για να μη φτάνουμε σε τέτοιες τόσο δυσάρεστες καταστάσεις» καταλήγει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 14χρονος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε.