terastia-anatropi-stin-ypothesi-dolofonias-toy-mpampi-anagnostopoyloy-ta-apodeiktika-stoicheia-ta-allazoyn-ola-238801
14:14

Τεράστια ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τα αποδεικτικά στοιχεία τα αλλάζουν όλα

14:14
Ορφέας

Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος: Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών αποφάσισε την αθώωση ενός 71 ετών ανδρά που αντιμετώπιζε κατηγορίες για τη δολοφονία του αδελφού του τον Σεπτέμβριο του 2022, στην Εφύρα Ηλείας. Η εισαγγελική πρόταση υπέρ της αθώωσης ταυτίστηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

Advertisement

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, μέσω των δικηγόρων του, κατέθεσε αποδεικτικά στοιχεία που κατέρριψαν το κατηγορητήριο. Τα στοιχεία αυτά περιλάμβαναν πληροφορίες από το ιατρικό ιστορικό του θύματος, του 68χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη Σουηδία, καθώς και από νοσοκομεία στην Πάτρα και την Αμαλιάδα, υποστηρίζοντας ότι η θανατηφόρα κατάληξη οφειλόταν σε αυτοτραυματισμό.

Ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντήρης, τεχνικός σύμβουλος που ορίστηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου, κατέθεσε ευρήματα που ενίσχυσαν την υπόθεση της αθώωσης, όπως η απουσία κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και τα επιφανειακά χτυπήματα, καθώς και το γεγονός ότι ο θάνατος προήλθε από καρδιακή ανεπάρκεια.

Advertisement

Τα όσα δήλωσε η γραμμή υπεράσπισης:

Οι Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Διονύσης Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορημένου Α.Α για ανθρωποκτονία του αδερφού του, μετά την αθωωτική απόφαση, δήλωσαν:

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Πατρών, με Προεδρο τον Ευαγγελο Κωστακιώτη, ομόφωνα αποφασισε, με συμφωνη προταση του Εισαγγελεως Ιωαννη Παΐσιου, την αθωωση του Α.Α για το αδικημα της ανθρωποκτονίας απο δόλο του αδελφου του Χ.Α. Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, κυρίως όμως από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής,της τοξικολογικής και γενετικής (DNA) πραγματογνωμοσύνης αποδομήθηκε το κατηγορητηριο. Επιβεβαιωνεται για μια ακομη φορά πόσο σημαντικό ειναι να σεβόμαστε το τεκμηριο αθωώτητας».

Advertisement