tragodia-sta-tempi-apokalypsi-ena-chrono-meta-gia-chameno-vagoni-amp-8211-oi-endeixeis-poy-amp-8220-miloysan-amp-8221-apo-tin-proti-mera-238002
16:54

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκάλυψη ένα χρόνο μετά για χαμένο βαγόνι – Οι ενδείξεις που “μιλούσαν” από την πρώτη μερα

16:54
Γιώτα Κορώνα

Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι αποκαλύψεις για την τραγωδία συνεχίζονται, καθώς ένα σημαντικό γεγονός έρχεται στο προσκήνιο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την πρόσθετη τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, η οποία υποβλήθηκε στον εφέτη ανακριτή της Λάρισας που ασχολείται με την υπόθεση, αποκαλύπτεται ότι υπήρχε ένα βαγόνι παραπάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία, συνολικά 14 και όχι 13 όπως είχε αρχικά αναφερθεί. Τώρα η ερώτηση που προκύπτει είναι πού βρίσκεται αυτό το βαγόνι και γιατί δεν εντοπίστηκε αμέσως.

Advertisement

Τέμπη

Σύμφωνα με την αναφορά, το εν λόγω βαγόνι βρισκόταν μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κλειστού τύπου. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι είχε καταστραφεί από την έκρηξη.

Advertisement

Η ανακάλυψη αυτή προσθέτει νέα ερωτήματα στην υπόθεση, όπως αν υπάρχει πράγματι ένα ακόμα βαγόνι που λείπει και γιατί δεν αναφέρθηκε αρχικά. Επιπλέον, ποιο ήταν το φορτίο αυτού του βαγονιού;

Advertisement

Τα νέα στοιχεία, όπως η απουσία του βαγονιού και η παρουσία ξυλόλιου, αναλύονται προσεκτικά.

Advertisement

Όσον αφορά το ξυλόλιο, φαίνεται να είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε, και όχι το έλαιο σιλικόνης.

Οι συγγενείς των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζητούν να διεξαχθεί επιπλέον έρευνα για ανθρωποκτονία με πιθανή πρόθεση, καθώς και να εξεταστεί η απουσία Εθνικών Κανόνων Ασφαλείας που έπρεπε να εφαρμόζονται από το 2019, αλλά δεν εφαρμόστηκαν.

Advertisement