epese-leventika-gia-tin-patrida-dromos-stin-tripoli-pire-to-onoma-toy-iroa-yposminagoy-marioy-michail-toyroytsika-237470
23:07

Έπεσε λεβέντικα για την Πατρίδα: Δρόμος στην Τρίπολη πήρε το όνομα του ήρωα υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

23:07
Ορφέας

Το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης ψήφισε τη μετονομασία ενός τμήματος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου σε οδό “Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα”.

Η απόφαση του συμβουλίου ήταν ομόφωνη και αφορούσε το τμήμα του δρόμου προς την πύλη της 124 ΠΒΕ Τρίπολης, στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου (Ματζαγράς). Η αλλαγή του ονόματος εφαρμόζεται από το ύψος του μνημείου του ήρωα Τουρούτσικα έως την είσοδο της 124 ΠΒΕ Τρίπολης. Ήδη υπήρχε απόφαση από τις 30 Απριλίου 2023, η οποία είχε εγκριθεί από την Επιτροπή του άρθρου 8.

Advertisement

Tα λόγια του δημάρχου Κώστα Τζιούμη:

«Θα πρέπει να δώσουμε τις πρέπουσες τιμές στον άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδας, υπηρετώντας το καθήκον και τις ιδέες και τα ιδανικά της χώρας του. Είναι πολύ σπουδαίος ο λόγος της κίνησης αυτής που κάνει ο δήμος της Τρίπολης για ένα δικό του παιδί», είπε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Advertisement

Αντιδράσεις από την πρόεδρο της Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου:

Τονίζεται ότι η πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου, εκφράζοντας την αρνητική άποψη μερικών καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν για την αλλαγή των διευθύνσεών τους και την πιθανή σύγχυση σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, πρότεινε την αλλαγή του ονόματος ενός δρόμου με το όνομα ενός τοπικού κατοίκου που έχασε τη ζωή του με παρόμοιο τρόπο, ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό του. (Το αίτημα θα εξεταστεί από το δήμο).

Advertisement

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα στις 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ιόνιο Πέλαγος, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου.