matheytike-to-thlivero-neo-neos-thrinos-ston-kallitechniko-kosmo-dystychos-nekri-i-agapimeni-ithopoios-sta-68-tis-236321
16:30

Μαθεύτηκε το θλιβερό νέο: Νέος θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο, δυστυχώς νεκρή η αγαπημένη ηθοποιός στα 68 της

16:30
Γιώτα Κορώνα

Η γνωστή ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών, μετά από μια μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση ανακοινώθηκε από την Άννα Φόνσου μέσω ανάρτησης στη σελίδα «Σπίτι του Ηθοποιού» στο Facebook.

Η ηθοποιός Άννα Φόνσου γράφει χαρακτηριστικά: «Έφυγες Τέτη μου αγαπημένη….ήρθα σήμερα από Θεσσαλονίκη για να σε δω αλλά δεν πρόλαβα… ίσως βρεθούμε σ έναν άλλο κόσμο.. μακριά από θλίψεις και αδιαφορία… Αντίο σεμνή μου φίλη…Σ αγαπώ…».

Advertisement

Τέτη Σχοινάκη

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Άννας Φόνσου στην εκπομπή «Το Πρωινό», η Τέτη Σχοινάκη αντιμετώπιζε την ασθένεια εδώ και ενάμισι χρόνο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία και ζύγιζε μόλις 29 κιλά.

Advertisement

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

«Της είχα τηλεφωνήσει χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Δεν πρόλαβα να την δω, πέθανε πριν από δύο ώρες. Ήταν μια εξαίρετη ηθοποιός, δεν ήταν μόνο σε βιντεοταινίες, είχε δουλέψει και στο θέατρο, ήταν και θεατρική ηθοποιός. Ήταν πολύ όμορφη γυναίκα, αυτό είναι δεύτερο, μπροστά στο ταλέντο το υποκριτικό και την αξιοπρέπειά της» αναφέρει μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρια της.

Επίσης, προσθέτει: «Δεν ήξερε κανείς για την ασθένειά της, δεν ήθελε να το μάθει. Εμείς ήμασταν κοντά της, με το “Σπίτι του Ηθοποιού”».Τέλος, ανακοίνωσε ότι μεταφέρθηκε από το ιατρικό ίδρυμα στην οικία της στην περιοχή Γκράβα της Κυψέλης όπου και απεβίωσε.Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό η εκπομπή «Το Πρωινό» είχε αποκαλύψει με αφορμή την υπόθεση του ηθοποιού Γιώργου Λαμπάτου πως «Το Σπίτι του Ηθοποιού» φρόντιζε μία γνωστή ηθοποιό η οποία σε λίγο καιρό θα έφευγε από την ζωή χωρίς να την κατονομάσει.Ειδικότερα, η Άννα Φόνσου είχε δηλώσει πως: «Αυτήν τη στιγμή Το Σπίτι του Ηθοποιού συντηρεί μια ηθοποιό πάρα πολύ διάσημη, η οποία σε λίγο καιρό θα μας αφήσει από αυτήν τη ζωή. Και εγώ κάθε μέρα, χωρίς να κάνω την ηρωίδα γιατί ήταν και αγαπημένη μου φίλη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο και να προσπαθούμε να της κάνουμε την ζωή της τους τελευταίους μήνες καλύτερη. Είναι και πολύ νέα».

Advertisement

Ποια ήταν η Τέτη Σχοινάκη;

Η γνωστή ηθοποιός θεωρήθηκε μία από τις πλέον εντυπωσιακές γυναίκες που εμφανίστηκαν στον ελληνικό κινηματογράφο. Ανέβηκε τα σκαλιά του γάμου σε ηλικία 19 ετών, αλλά η σχέση της έληξε μόλις έναν χρόνο αργότερα.

Η Τέτη Σχοινάκη κατείχε πολλές συμμετοχές σε κινηματογραφικές παραγωγές τη δεκαετία του 1980, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις. Μερικές από αυτές τις ταινίες περιλάμβαναν τίτλους όπως το «Έλα να δοκιμάσουμε», το «Γάτα εσύ γάτος κι εγώ», το «Γυμνά σκάνδαλα», το «Η κρουαζιέρα του έρωτα» και το «Κυνηγώντας τον έρωτα».

Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση πραγματοποιήθηκε στο πρόγραμμα «Αλήθειες με τη Ζήνα», που παρουσιάζει η Ζήνα Κουτσελίνη, πριν από τρία χρόνια.

Advertisement

«Ήμουν 19 και χώρισα στα 20. Όπως το ακούει κανείς θα νομίζει ότι παντρεύτηκα έναν αγριάνθρωπο. Αλλά ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και καθόλου καταπιεστικός. Αλλά δεν μου πήγαινε αυτό το στυλ ζωής. Θυμάμαι ότι κατέβαινα τα σκαλιά της εκκλησίας και λέω “τι έκανα τώρα;”.

Γι’ αυτό και δεν ξαναπαντρεύτηκα γιατί δεν μου έλειψαν οι προτάσεις. Δόξα τον Θεό. Όταν δεν σου πάει το σχήμα του γάμου είναι δύσκολο να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο. Με ρωτάνε και τώρα ‘μήπως μετάνιωσες που δεν έκανες παιδιά;’. Και λέω όχι γιατί δεν χτύπησε το βιολογικό μου ρολόι. Τουλάχιστον δεν το άκουσα. Ήθελα πάντα τον χώρο μου και τον χρόνο μου. Θέλω να ζω μόνη μου. Δεν είμαι ο άνθρωπος που μου αρέσει η συμβίωση», αναφέρει η Τέτη Σχοινάκη για τον γάμο της.

Υπέρ του #METOO

Η ηθοποιός είχε εκδηλώσει την υποστήριξή της προς τους ανθρώπους που είχαν καταθέσει καταγγελίες και είχαν πέσει θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών. Επίσης, είχε αναδείξει την προσωπική της εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη τις αναφορές που αφορούσαν τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Μετά τα 14 που άρχισα να μεγαλώνω και να γίνομαι κοπέλα, είχα πολλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Δηλαδή αυτός που είχε το καθαριστήριο με κλείδωσε μέσα. Τον απείλησα με τον μπαμπά μου που ήταν αξιωματικός και καταγόταν από την Κρήτη. Έτσι τον φόβισα και μου άνοιξε. Παρενοχλήθηκα και από φίλο της οικογένειας. Αυτά τα χειρίστηκα εύκολα. Αυτό που πραγματικά με φόβισε ήταν η απόπειρα βιασμού από συνθέτη, σε ηλικία 16 ετών.

Βρέθηκα στο σπίτι ενός συνθέτη, με μια φίλη μου που είχε ωραία φωνή και ήθελε να έχει μαζί της έναν δικό της άνθρωπο. Αφού η φίλη μου δοκιμάζει τη φωνή της φεύγει για να πάει να φέρει κάτι στίχους. Μου λέει ο συνθέτης “τώρα να ακούσουμε εσένα”. Εγώ του απαντώ “δεν ήρθα για αυτό”. Άρχισε να με κυνηγάει μέσα στο σπίτι. Μου φάνηκε σαν να κράτησε δύο ώρες όλο αυτό, ενώ πρέπει να κράτησε δυο με τρία λεπτά. Μου έκλεινε την πόρτα για να μην φύγω. Ήταν ότι μια συρόμενη πόρτα που είχε ένα θολό τζάμι, μέσα από το τζάμι, όπου δεν μπορείς να δεις χαρακτηριστικά, έβλεπα έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος κοιτούσε μέσα από τη χαραμάδα», είχε πει μεταξύ άλλων.»

Advertisement