mono-sevasmos-stin-maria-karystianoy-tha-to-travixo-mechri-teloys-kai-tha-kerdiso-amp-8211-mono-ayto-moy-apemeine-234626
16:56

Μόνο σεβασμός στην Μαρία Καρυστιανού: «Θα το τραβήξω μέχρι τέλους και θα κερδίσω – Μόνο αυτό μου απέμεινε»

16:56
Γιώτα Κορώνα

Λίγες ημέρες πριν πληρωθεί ένας χρόνος από τη συμπλήρωση αυτής της “σκοτεινής επετείου” για τη χώρα, η Μαρία Καρυστιανού παραχώρησε συνέντευξη στο larissanet.gr, αναφέροντας την πρόοδο της υπόθεσης και τους αγώνες που διεξάγονται προς την κατεύθυνση της επίτευξης δικαιοσύνης για τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η Μαρία Καρυστιανού είναι η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης Ψαροπούλου. Η νεαρή κοπέλα θα γιόρταζε τα 20α γενέθλια της τον περασμένο Απρίλιο. Όμως δεν τα γιόρτασε ποτέ. Μόλις λίγο πριν τις 23.30 εκείνη τη νύχτα, στις 28 Φεβρουαρίου, το νήμα της ζωής της διακόπηκε άδοξα μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Advertisement

Μαρία Καρυστιανού

Διαβάστε όσα είπε η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας:

«Ένα χρόνο μετά το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση πέρα από αυτά που συνέβησαν την πρώτη εβδομάδα. Έχουμε δύο ανθρώπους στη φυλακή, ένα μπάζωμα για το οποίο δεν ξέρουμε τίποτα και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες και κάποιες ανακρίσεις, αλλά τίποτα ουσιώδες. Ένα χρόνο μετά είμαστε στο ίδιο σημείο…», αναφέρει στην αρχή της συζήτησης.

Advertisement

«Γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη κινείται με τους δικούς της ρυθμούς», συνεχίζει, συμπληρώνοντας ότι, «θεωρούσαμε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί ήταν να δοθεί μία προτεραιότητα και μία σοβαρότητα στο έγκλημα των Τεμπών. Χρειαζόντουσαν περισσότεροι ανακριτές για να κινηθεί η διαδικασία, ενώ δεν δόθηκαν πότε απαντήσεις σε εμάς».

Advertisement

«Το μόνο που έχουμε εμείς από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τις δύο με τρεις ενημερώσεις από τον Άρειο Πάγο, ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Μας αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μεγάλου μεγέθους υπολείμματα ανθρώπων, άρα… δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε, ενώ ενδιάμεσα μας δίνουν και συμβουλές ψυχολογικής φύσεως», συμπληρώνει η πρόεδρος του συλλόγου.

«Δεν μπορούν να μας παραπλανήσουν όμως στο βαθμό που θέλουν. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, φωνάζουμε, απαιτούμε και διεκδικούμε. Ελπίζουμε πως έστω και με τις πιέσεις μας τα πράγματα κάποια στιγμή θα πάρουν και την πορεία που πρέπει στο δικαστικό κομμάτι».

Βέβαια, καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι, «δεν ελπίζω τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή και ήλπιζα μέσα μου να κάνω λάθος και να χρειαστεί να ζητήσω συγγνώμη για τις δημόσιες τοποθετήσεις μου.

Advertisement

Πλέον όμως λέω ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα και το φωνάζω πιο δυνατά. Προκαλώ οποιονδήποτε εισαγγελέα να έρθει και να μου αποδείξει το αντίθετο. Οι μέχρι τώρα κινήσεις και πράξεις επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου. Υπάρχει μία καθολική συμπαράσταση και συγκάλυψη προς την κυβέρνηση κι όχι προς την αλήθεια.

Η δυσκολία ενδέχεται να είναι σημαντική, παρ’ όλα αυτά αυτό δεν φαίνεται επαρκές για να εμποδίσει την πορεία προς την αναζήτηση δικαιοσύνης για το παιδί της και τους υπόλοιπους επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν.

«Θα το τραβήξω μέχρι τέλους και θα κερδίσω, αυτό το θεωρώ δεδομένο. Δεν θα αφήσω αυτό που συνέβη και θα συνεχίσω να κυνηγάω την υπόθεση», εξηγεί σημειώνοντας πως στο δρόμο της εμφανίζονται οι άνθρωποι και ελάχιστες πληροφορίες για να συνεχίσει.

«Πρέπει να διεκδικούμε το δίκιο μας, δεν έχει σημασία αν οι συγκυρίες είναι αντίθετες. Θα ταλαιπωρηθούμε, αλλά σίγουρα θα δικαιωθούμε», ολοκληρώνει η Μαρία Καρυστιανού.

Μαρία Καρυστιανού

Advertisement