enomenoi-oi-ellines-gia-ta-tempi-espase-to-fragma-toy-enos-ekatommyrioy-ypografon-to-psifisma-tis-marias-karystianoy-235325
13:56

Ενωμένοι οι Έλληνες για τα Τέμπη: Έσπασε το “φράγμα” του ενός εκατομμυρίου υπογραφών το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

13:56
Γιώτα Κορώνα

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι υπογραφές στο ψήφισμα που δημιουργήθηκε από την Μαρία Καρυστιανού αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ανταπόκριση των πολιτών παρουσιάζει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, καθώς φαίνεται στην αύξηση του αριθμού των υπογραφών, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Advertisement

Καθώς ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, προκαλεί οργή με τις δηλώσεις του και εκφράζει ικανοποίηση για την παραίτησή του, η αντίδραση του κοινού είναι εξαιρετικά έντονη.

ψήφισμα

Advertisement

Μετά την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, η συλλογή υπογραφών από τους κοινούς πολίτες που απαιτούν δικαιοσύνη και αναγνώριση των υπευθύνων αυξήθηκε δραματικά.

Advertisement

Αν και οι αποθανόντες δεν επιστρέφουν, η προοπτική αυτή θα αναδειχθεί ως ένα σημαντικό μήνυμα προς κάθε πτυχή της κυβερνητικής εξουσίας, υποδηλώνοντας ότι η αδικία, η αδιαφορία και η ανικανότητα δεν μπορούν να παραμείνουν ατιμώρητες.

Σε κάθε πολίτη θα έπρεπε να είναι σαφές ότι η εξουσία οφείλει να δρα υπέρ του κοινού συμφέροντος, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών και εξασφαλίζοντας την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειας τους.

ψήφισμα

Advertisement

Το Ψήφισμα στην πλατφόρμα change.org

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!»

Πρόκειται για μια νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας σε περιπτώσεις που προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο για να ψηφίσετε και εσείς.

Advertisement