santorini-asyneiditos-edese-to-skafos-toy-se-rampa-amea-kai-prokalese-megales-zimies-88723
16:52

Σαντορίνη: Ασυνείδητος έδεσε το σκάφος του σε ράμπα ΑΜΕΑ και προκάλεσε μεγάλες ζημιές

Σκάφος σε ράμπα ΑΜΕΑ: Ένας ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους, έδεσε το όχημα του πάνω σε ράμπα ΑΜΕΑ, για πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα.

Σκάφος σε ράμπα ΑΜΕΑ: Τι ακριβώς συνέβη

Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από την εφετινή εγκατάσταση του Seatrac στην Περίσσα και ήδη προκλήθηκαν οι πρώτες βλάβες. Όπως πάντα, η αιτία ήταν η ασυνείδητη συμπεριφορά πολιτών.

Advertisement

Το Seatrac είναι μία μη-μόνιμη διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα. Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Σκάφος σε ράμπα ΑΜΕΑ: Η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Θήρας, την Δευτέρα 1 Ιουλίου και σύμφωνα με το amea-care.gr, άγνωστος ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους, το έδεσε πάνω στην εγκατάσταση του Seatrac, στην ακτή της Περίσσας κοντά στο βουνό (Κολάδα). Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε βλάβη στο σύστημα στήριξης και χρειάζεται επιδιόρθωση. «Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Advertisement

Σκάφος σε ράμπα ΑΜΕΑ: Ας ενημερώσει όποιος γνωρίζει κάτι για το συμβάν

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ήδη το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο για το συμβάν, παρακαλείται να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (τηλ. 2286025847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (τηλ. 2286023021).

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

Μενέλαος Λουντέμης: «Πάντα ανέβαινε ψηλά, κι αν δεν βρεις δρόμο φτιάξε»

Το παλιό αναγνωστικό που είχαμε στην πρώτη Δημοτικού και θα μας μείνει αξέχαστο…

Πιγκουίνος κολυμπά 8.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να επισκεφθεί τον άνδρα που του έσωσε τη ζωή