takis-voygioyklakis-oi-scheseis-toy-me-tin-aliki-oi-diloseis-gia-tin-aderfi-toy-kai-to-telos-ston-ypno-toy-99879
14:49

Τάκης Βουγιουκλάκης: Οι σχέσεις του με την Αλίκη, οι δηλώσεις για την αδερφή του και το τέλος στον ύπνο του

14:49
Νίκη Μουλά

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης ήταν ο μικρότερος αδερφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς και η δυσάρεστη είδηση προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Αλίκη το alter ego του Τάκη Βουγιουκλάκη

Advertisement

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης δεν ήταν γνωστός μόνο ως «ο αδερφός της Αλίκης», αφού είχε χαράξει τη δική του επαγγελματική πορεία. Ωστόσο, πάντα ξεχώριζαν οι δηλώσεις που έκανε για την αδερφή του, αφού τη χαρακτήριζε ως το alter ego του και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς της. Εξάλλου, είχαν μια υπέροχη σχέση.

Advertisement

Οι δήλώσεις που έκανε κατά καιρούς ο Τάκης Βουγιουκλάκης για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Advertisement

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η αδελφή μου, ήταν το alter ego μου, ήταν το τελευταίο κορίτσι της οικογένειάς μας. Έχουν γραφτεί πάρα πολλές ανακρίβειες για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Λυπάμαι αυτούς που τις γράφουν, γιατί είναι άνθρωποι που θέλουν να σκανδαλολογήσουν.

Η κόντρα με την Τζένη Καρέζη ήταν ένα κατασκεύασμα που είχε ξεκινήσει από τους δημοσιογράφους. Υπήρχε ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα εισιτήρια, αυτό ήταν λογικό. Ήταν πολύ φίλες, αγαπιόντουσαν.

Advertisement

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν είχε εκφράσει ποτέ αν ήθελε δεύτερο παιδί γιατί και το πρώτο που έκανε ήταν με πολλή αγωνία, με τάμα στην Παναγιά της Τήνου. Με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ οι σχέσεις μας δεν είναι ούτε κακές ούτε καλές. Απλώς έχει επιλέξει την αποστασιοποίηση. Είναι παιδί της αδελφής μου, τον αγαπώ και του τα συγχωρώ όλα» είχε πει ο Τάκης Βουγιουκλάκης στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Πίπερη και στην εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα.

Advertisement

«Με την Αλίκη και τον αδερφό μας τον Αντώνη ήμασταν τρεις κρίκοι που δεν έσπαγαν ποτέ. Η ζωή μας έσπασε τον ένα κρίκο και μας τον πήρε. Οι άλλοι δύο παραμένουν πολύ δυνατοί. Η Αλίκη ήταν το μοναδικό κορίτσι της οικογένειας. Ο πρώτος που έμαθε για την αρρώστια της Αλίκης ήμουν εγώ. Με πήραν από τη Θεσσαλονίκη από ένα ιατρικό κέντρο γιατί η Αλίκη είχε πάει εκεί να κάνει κάτι εξετάσεις» είχε δηλώσει ο Τάκης Βουγιουκλάκης στην Έλενα Πολυκάρπου και την εκπομπή «Με το καλημέρα».

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης είχε αποκαλύψει στην εκπομπή “Καλοκαιρινό Weekend” πώς είχε κάνει πρόταση γάμου ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην Αλίκη, 51 χρόνια μετά. «Ήρθε στο σπίτι με λουλούδια για να μου ζητήσει το χέρι της. Δεν υπήρχε πατέρας, ο αδερφός μου ήταν στη Γερμανία και ήρθε ο Δημήτρης με λουλούδια για να μου ζητήσει το χέρι της αδερφής μου, τηρώντας όλους τους παραδοσιακούς κανόνες», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της αδερφής του, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο Τάκης Βουγιουκλάκης είχε πει στην εκπομπή Labiri Biri «δεν έχω δει τις φωτογραφίες. Δεν τις έχω δει, ούτε θέλω να τις δω. Όχι για κανέναν άλλο λόγο. Γιατί η αδερφή μου είναι με μαγιό. Αλλά γιατί η ατιμία κάποιων ανθρώπων που μπορεί να είχαν την εμπιστοσύνη της Αλίκης και την πρόδωσαν».

«Η Αλίκη είχε ένα μεγάλο προτέρημα. Ήξερα να συγχωρεί και να σβήνει από μέσα της τις κακές μνήμες. Ήξερε να δίνει ευκαιρίες σε όλους και ιδιαίτερα στους συναδέλφους της. Ήξερε να αγαπάει τον άνθρωπο με όλη τη δύναμη της ψυχής της. Αυτή τη μεγαλοσύνη της ψυχής της πολλοί την παρεξήγησαν, την εξέλαβαν ως αδυναμία του χαρακτήρα της και την πρόδωσαν. Η Αλίκη έδινε πάντα δύο ευκαιρίες» είχε πει σε ομιλία του ο Τάκης Βουγιουκλάκης πριν από 13 χρόνια.