telos-to-peirama-tis-rodoy-oi-toyristes-epistrefoyn-sta-spitia-toys-95049
19:47

Τέλος το «Πείραμα της Ρόδου»: Οι τουρίστες επιστρέφουν στα σπίτια τους

«Πείραμα της Ρόδου»: Επιστρέφουν στην χώρα τους σήμερα 19 Απριλίου, οι Ολλανδοί τουρίστες που πραγματοποίησαν διακοπές εν μέσω πανδημίας στην Ρόδο.

«Πείραμα της Ρόδου»: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές διακοπές

Συγκεκριμένα, συνολικά 189 τουρίστες από την Ολλανδία, ηλικίας από 18 έως 70 ετών, επελέγησαν ανάμεσα από 25.000 άλλους, με σχετική αίτηση στην τουριστική εταιρεία Sunweb. Τα κριτήρια ορίστηκαν από την κυβέρνηση, ενώ δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος άτομα υψηλού κινδύνου.

Advertisement

Οι τουρίστες φιλοξενήθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου. Μαζί τους, έμειναν για όλο το χρονικό διάστημα, όσοι από το προσωπικό δέχτηκαν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρόκληση. Πριν φθάσουν στη Ρόδο, υποβλήθηκαν σε τεστ. Με την επιστροφή τους στην Ολλανδία, θα συμβεί το ίδιο. Αν κάποιος από τους τουρίστες έβγαινε θετικός, θα έμπαινε καραντίνα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο στη Ρόδο και το κόστος θα καλυπτόταν από το ταξιδιωτικό γραφείο.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα, Σάββα Καμπούρη, όλοι οι τουρίστες έμειναν ευχαριστημένοι. Με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Ροδιακή», ανέφερε πως δεν υπήρχαν παράπονα, ούτε από τους διοργανωτές, αλλά ούτε και από τους τουρίστες.

Advertisement

«Πείραμα της Ρόδου»: Όσα δήλωσε ο διευθυντής της Sunweb

Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική», ο διευθυντής του τουριστικού οργανισμού Sunweb, Reinoud Koot, ο οποίος συνόδευσε το γκρουπ στη Ρόδο, τόνισε πως το δοκιμαστικό πρόγραμμα διακοπών θα προσφέρει όλη την απαιτούμενη γνώση για το πώς μπορεί να ανοίξει η σεζόν με ασφάλεια σε καιρό πανδημίας.

Advertisement

«Αρχικά θα πρέπει να ανακοινωθούν τα μέτρα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών. Μετά από αυτό, θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα κρατήσεων και αναμένουμε ότι η σεζόν θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι συνήθως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«πείραμα της Ρόδου»Φωτογραφία: Εφημερίδα Ροδιακή
Advertisement