Advertisement
PLUS

6 tips που αν τα ακολουθήσεις δεν θα παρατήσεις ποτέ στη μέση όποια προσπάθεια και αν κάνεις στη ζωή του

23:00
Newsroom

Η διατήρηση καλών συνηθειών απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από ό, τι φανταζόμαστε γιατί, σε αντίθεση με τις κακές συνήθειες, οι καλές απαιτούν σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

Σήμερα, θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 6 συμβουλές για το πώς να υιοθετήσετε καλές συνήθειες χωρίς να διατρέχετε τον κίνδυνο να τις σταματάτε κάθε φορά.

Advertisement

1. Μάθετε γιατί θέλετε να αποκτήσετε αυτήν τη συνήθεια και πώς θα σας ωφελήσει

Εάν δεν έχετε συγκεκριμένο λόγο, δεν πρόκειται να την αποκτήσετε. Προσδιορίστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να αναπτύξετε τη συνήθεια. Σκεφτείτε τι θα επιτύχετε κάνοντάς την μέρος της ζωής σας.

Advertisement

 

Advertisement

2. Κάντε την μόνο για 21 ημέρες

Το να σκέφτεστε να αναπτύξετε μια συνήθεια για τo υπόλοιπο της ζωής σας ακούγεται ακατόρθωτο. Τι γίνεται όμως αν την δοκιμάζατε μόνο για 21 ημέρες; 21 ημέρες είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να δημιουργήσετε ή να σπάσετε μια νέα ρουτίνα. Μόλις διατηρηθεί επιτυχώς στο τέλος της περιόδου των 21 ημερών, είναι πιο εύκολο να συνεχίσετε να την κάνετε.

 

3. Κάντε χώρο στο πρόγραμμά σας για τη νέα σας συνήθεια

Advertisement

Εάν η συνήθεια δεν εμφανίζεται στο χρονοδιάγραμμά σας, είναι πιθανό να την αφήσετε ως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Αλλά αν είναι στο πρόγραμμά σας, θα σας υπενθυμίζεται κάθε φορά που βλέπετε το ημερολόγιο και θα γνωρίζετε επίσης ότι δεν πρέπει να προγραμματίζετε άλλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας.

 

4. Προσδιορίστε τις αλληλένδετες συνήθειες

Οι περισσότερες συνήθειες είναι αλληλένδετες. Για παράδειγμα, ο ύπνος νωρίς και το πρωινό ξύπνημα προφανώς σχετίζονται. Έτσι, εάν θέλετε να διατηρήσετε μια νέα συνήθεια, εντοπίστε τις άλλες συνήθειες που σχετίζονται στενά με αυτήν και αφαιρέστε τις συνήθειες που δεν σας βοηθούν.

 

Advertisement

5. Προλάβετε πιθανά προβλήματα

Είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζετε δυσκολίες και εμπόδια όταν προσπαθείτε να καλλιεργήσετε μια νέα συνήθεια. Μια οικογενειακή επανένωση όταν μόλις ξεκινήσατε μια δίαιτα, κάποιες βροχερές μέρες όταν μόλις ξεκινήσατε την καθημερινή σας άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Το κλειδί είναι να ξεπεράσετε τα προβλήματα και να βρείτε μια λύση εκ των προτέρων, ώστε να ξέρετε τι να κάνετε όταν εμφανιστούν τα εμπόδια.

 

6. Παρακολουθήστε τις συνήθειες σας

Η παρακολούθηση των συνηθειών σας θα σας παρακινήσει να προχωρήσετε, καθώς είναι μια μορφή λογοδοσίας προς τον εαυτό σας. Παρακολουθήστε τις νέες σας συνήθειες μέσα σε μια περίοδο 21 ημερών. Μόλις ολοκληρωθεί η συνήθεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, τοποθετήστε ένα «τικ» δίπλα της. Εάν την παραλείψατε, βάλτε σταυρό. Πριν το καταλάβετε, οι συνήθειες σας θα ενσωματωθούν στην καθημερινή σας ρουτίνα.

TAGS:
Advertisement