adynati-meta-ta-40-8-trofes-gia-na-chasete-ta-peritta-kila-kai-na-diatirisete-ti-forma-sas-kathos-megalonete-37021
20:38

Αδύνατη μετά τα 40: 8 τροφές για να χάσετε τα περιττά κιλά και να διατηρήσετε τη φόρμα σας καθώς μεγαλώνετε

20:38
Newsroom

Αδύνατη μετά τα σαράντα: Οι γυναίκες προσέχουν την εμφάνισή τους. Όμως, μετά την ηλικία των σαράντα, συνήθως βάζουν επιπλέον κιλά, τα οποία δεν έβαζαν πριν από αυτή την ηλικία. Ωστόσο, μπορούν να προσέχουν για να έχουν. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα με τις τροφές που θα σας διατηρήσουν αδύνατη και μετά τα σαράντα. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές ομορφιάς: Ακολουθούν οκτώ τροφές για να παραμείνετε αδύνατη μετά τα σαράντα:

– Γκρέιπφρουτ: Είναι μια σούπερ τροφή που θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, χωρίς κόπο. Γνωρίζετε ότι αν το καταναλώσετε σε συνδυασμό με τρόφιμα που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος θα έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα; Μια έρευνα του «Florida Citrus Department» έδειξε πως άνθρωποι που έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ καθημερινά ή έπιναν ένα ποτήρι χυμό γκρέιφρουτ και γυμνάζονταν τακτικά, έχασαν 4,5 κιλά μέσα σε 12 εβδομάδες. Καθόλου άσχημα, δεν νομίζετε;

Advertisement

– Ξηροί καρποί: Aν θέλετε να σταματήσετε το χρόνο, τα φιστίκια Αιγίνης είναι ο καλύτερος σας σύμμαχος. Μία πρόσφατη έρευνα από το Loma Linda University της Καλιφόρνια έδειξε ότι τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα καρύδια και τα φιστίκια Αιγίνης είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε, μαγνησίου και φωτοχημικών, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας. Η καθημερινή τους κατανάλωση συμβάλει στη μείωση έως και 7% του μεταβολικού συνδρόμου.

Advertisement

– Πεπόνι: Εκτός από το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, γνωρίζατε τι προσφέρει το πεπόνι στον οργανισμό σας; Έχει μια σεβαστή ποσότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και C, περιέχει κάλιο και μια κούπα περιέχει μόνο 49 θερμίδες. Είναι μια από τις κορυφαίες τροφές καύσης λίπους και αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη!

Advertisement

Συμβουλές ομορφιάς: Κι άλλες τροφές για να παραμείνετε αδύνατη μετά τα σαράντα:

– Σολομός: Η κατανάλωση του, συντελεί στο να χάσετε το αντιαισθητικό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, που ως γνωστόν ταλαιπωρεί τις περισσότερες από εμάς. Ο σολομός εξοπλίζει τον οργανισμό με την καλσιτινίνη, μια ορμόνη συντελεί στη διατήρηση της υγείας των οστών. Με την πάροδο του χρόνου, η καλσιτινίνη του οργανισμού αδρανοποιείται και τα κόκαλα μας φθείρονται. Η καλσιτινίνη του σολομού είναι 50 φορές πιο ισχυρή από αυτή του ανθρώπου και αυξάνει το ρυθμό ανακατασκευής των οστών σε μεγάλα ποσοστά. Σύμφωνα με μελέτες, υπολογίζεται ότι ελαττώνει τον κίνδυνο καταγμάτων κατά 20%.

Advertisement

– Μαύρη Σοκολάτα: Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να θεωρείτε ότι η σοκολάτα παχαίνει, όμως αυτή είναι μισή αλήθεια. Σε μικρές ποσότητες η μαύρη σοκολάτα αδυνατίζει, αφού περιέχει καφεΐνη και την αντιοξειδωτική ουσία κατεχίνη, ο συνδυασμός των οποίων ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, που ως γνωστόν είναι ένα προνόμιο για την καλοσχηματισμένη σιλουέτα αλλά και τον οργανισμό.

– Πράσινα Φασόλια: Εκτός του ότι έχουν λίγες θερμίδες, περίπου 45 θερμίδες το ένα φλιτζάνι, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, κάλιο, φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνη Κ. Μάλιστα, η βιταμίνη Κ που παίρνουμε από 1 φλιτζάνι πράσινα φασόλια μπορεί να φτάνει στο ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, και οι φυτικές τους ίνες φτάνουν τα 4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι. Δοκιμάστε τα και ο μεταβολισμός σας θα κάνει «limit up».

Advertisement

Συμβουλές ομορφιάς: Οι υπόλοιπες τροφές για να παραμείνετε αδύνατη μετά τα σαράντα:

– Τσίλι: Αν σου αρέσουν τα καυτερά, είσαι τυχερή. Το τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, ένα συστατικό που βοηθάει τον μεταβολισμό. Μάλιστα μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Aarhus στη Δανία, έδειξε ότι η κατανάλωσης της καψαϊκίνης αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και το μεταβολισμό. Το τσίλι βοηθάει το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες και μειώνει την όρεξη, οπότε τιμήστε το!

– Πολύχρωμες πιπεριές: Είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και Βιταμίνη Α. Δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών. Δίνουν χρώμα και ένταση στο φαγητό σας. Παράλληλα βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Έτσι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση των συμπτωμάτων ορισμένων ασθενειών.