Advertisement
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Healthy Seas και Hyundai ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

15:01
Newsroom

Σε μία συνεργασία για την προστασία και τη βιωσιμότητα του υδάτινου περιβάλλοντος προχωράει η Healthy Seas με τη Hyundai Motor.

Συνεργασία Healthy Seas με Hyundai

Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas για την καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών, τη διαφύλαξη βιώσιμων θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τη στήριξη μιας κυκλικής οικονομίας. Καθώς η εταιρεία πρωτοστατεί γενικά, ο καθαρισμός και η πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης εναρμονίζεται με την παγκόσμια στρατηγική της Hyundai. Με την αποκατάσταση μιας υγιούς σχέσης με τη φύση, η Hyundai σχεδιάζει να βελτιώσει την ανθρώπινη ευημερία, σύμφωνα με το όραμά της «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα» (Progress for Humanity).

Advertisement

Συνεργαζόμενη με την οργάνωση Healthy Seas, η Hyundai θα προσφέρει όχι μόνο ένα καθαρότερο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές, αλλά θα διαμορφώσει και ένα βιώσιμο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες με τις οποίες συνεργάζεται.
Οι θάλασσες και οι ωκεανοί σε όλο τον κόσμο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στη Γη, αλλά απειλούνται συνεχώς. Μια έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας και του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι περισσότερα από 580 εκατομμύρια κιλά αλιευτικών εργαλείων απορρίπτονται στους ωκεανούς ετησίως.

Η Hyundai επέλεξε να συνεργαστεί με την ολλανδική οργάνωση Healthy Seas για να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ρύπανσης. Οι δραστηριότητες της περιβαλλοντικής οργάνωσης χωρίζονται σε τρεις τομείς. Συνεργάζονται με ομάδες τεχνικών δυτών της εθελοντικής οργάνωσης Ghost Diving για την ανάκτηση εγκαταλελειμμένων διχτυών, γνωστά ως «δίχτυα φαντάσματα», από υφάλους και ναυάγια. Αφαιρώντας τα θαλάσσια απορρίμματα και τα πλαστικά από τους ωκεανούς, διασφαλίζει ένα υγιές θαλάσσιο οικοσύστημα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Advertisement

Η δράση της Healthy Seas

Η Healthy Seas οργανώνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία με σκοπό να διδάξει στα παιδιά τη σημασία της διατήρησης των καθαρών θαλασσών. Οι νεότερες γενιές μαθαίνουν για τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί η ρύπανση των θαλασσών στην ανθρώπινη ζωή, ελπίζοντας να αποτραπεί η περαιτέρω ρύπανση των ωκεανών. Τέλος, η Healthy Seas συνεργάζεται με ψαράδες, εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και τις τοπικές αρχές για να αποτρέψουν τα δίχτυα ψαρέματος να καταλήγουν στο περιβάλλον. Μαζί, εργάζονται ώστε να βρεθούν υπεύθυνες λύσεις για την απόρριψη των διχτυών.
Σε συνεργασία με ένα δίκτυο συνεργατών, η ολλανδική οργάνωση διασφαλίζει ότι τα πλαστικά δίχτυα ανακυκλώνονται σε νέα υλικά σε μια κυκλική οικονομία. Τα ανακτημένα δίχτυα ψαρέματος, μαζί με άλλα πλαστικά απορρίμματα, μπορούν να ανακυκλωθούν σε ECONYL®, ένα νάιλον νήμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων προϊόντων.

Advertisement

 

Η συνεργασία της Hyundai με τη Healthy Seas θα επιτρέψει την επέκταση των προγραμμάτων της οργάνωσης σε όλη την Ευρώπη. Οι δράσεις καθαρισμού θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου του 2021 από την Ελλάδα και ακολουθούν οι, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Advertisement
TAGS:
Advertisement