Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής»

11:58
Νίκη Μουλά

Έξαλλος ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Ευάγγελο Αποστολάκη και την απόφασή του να αρνηθεί την υπουργοποίησή του, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Άμυνας.

«Η δουλειά του αξιωματικού είναι να αντέχει την πίεση την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ευτυχώς που δεν ζήσαμε ένα πόλεμο υπό την ηγεσία του κ. Αποστολάκη, το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα και δεν έβαλε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης για τον Ευάγγελο Αποστολάκη, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Advertisement

 

Πρόκειται για τον δεύτερο υπουργό που επιτέθηκε στον ναύαρχο ε.α. λόγω των όσων έγιναν, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, αφού νωρίτερα, σε πιο ήπιους τόνους, είχε μιλήσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Advertisement

 

Advertisement

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σκληρά για τον Ευάγγελο Αποστολάκη

 

«Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης, αν δεν έχει μάθει να αντέχει στην πίεση δεν έπρεπε να γίνει ούτε καφετζής, όχι αξιωματικός… Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Advertisement

Και συμπληρώνει «σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής. Η Πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του Ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του».

 

Δριμύτατη επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδης σε Ευάγγελο Αποστολάκη

 

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης επιβεβαίωσε την πληροφορία πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό. «Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι “η συναίνεση εκφραζόταν στο ίδιο το πρόσωπο. Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε να υπάρξει”.

Advertisement

 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για αποστασία, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι “ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές άλλου κόμματος (σ.σ. ΑΝΕΛ) και τους έβαλε στην κυβέρνηση για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ο ορισμός της αποστασίας”.

 

«Η απόφαση μας να φτιάξουμε μια δομή που να μας βοηθάει στις κρίσεις δεν αλλάζει επειδή το έβαλε στα ποδιά ο ναύαρχος», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης σχετικά με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

 

TAGS:
Advertisement