Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δάνης Κατρανίδης: Το δέσιμο με τη μαμά του, οι 3 γάμοι, ο λόγος που δεν έκανε παιδιά και η νέα ζωή στα 69 του

11:22
Newsroom

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Το 1971 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση και μιούζικαλ.

Της Έπη Τρίμη

Advertisement

Διδάσκει στην ανωτέρα δραματική Σχολή “Θεατρικά δρώμενα Ίασμος” του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στο Θεατρικό εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος .

Το θεατρικό μου δέσιμο το οφείλω στη μητέρα μου

Για τα παιδικά του χρόνια είχε πει ο Δάνης Κατρανίδης: Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα μεταξύ Αιγάλεω και Σαλαμίνας, από όπου ήταν η μητέρα μου. Το δέσιμό μου με το θέατρο οφείλεται σε εκείνη, γιατί με πήγαινε σινεμά, στις απογευματινές προβολές, πάντα με την υπόσχεση ότι θα είχα διαβάσει τα μαθήματά μου. Τώρα, συνειδητοποιώ ότι το πρώτο μου κοινό ήταν οι φίλοι μου, τα παιδιά της γειτονιάς που περίμεναν να τους διηγηθώ την ταινία που είδα. Είχαμε τότε ένα σπίτι με πολλά σκαλοπάτια, κάθονταν σε αυτά τα σκαλιά τα παιδιά, αμφιθεατρικά, και εγώ τους έκανα περιγραφή την ταινίας. Ήταν ένα τρομερό επικοινωνιακό μάθημα, ασυνείδητα βέβαια, μια εξάσκηση του να ερεθίσεις τη φαντασία του κοινού σου. Ταυτόχρονα, υπήρχε πολύ παιχνίδι, ποδόσφαιρο, γειτονιές και αυλές, όπως ακριβώς τα βλέπεις στις ελληνικές ταινίες…

Advertisement

Η δασκάλα του Δάνη Κατρανίδη ανακάλυψε το υποκριτικό του ταλέντο

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε πει για τα μαθητικά του χρόνια: Δεν ήμουν του 18, ήμουν κατά μέσο όρο του 15-16. Στο τέλος της χρονιάς, μάλιστα, έπαιξα σε ένα θεατρικό όπου μου έδωσαν, ως ρόλο, έναν εργοδότη με επιλεκτική ακοή – άκουγε ό,τι ήθελε, και ό,τι του ζήταγαν οι εργαζόμενοι δεν το άκουγε. Είχα καλό αποτέλεσμα, και όταν τέλειωσε η παράσταση, ήρθε η δασκάλα μου, η κυρία Μαρία, και μου είπε: «Κατρανίδη, να γίνεις ηθοποιός!».

Advertisement

Οι τρεις γάμοι χωρίς απογόνους

Ο 69χρονος Δάνης Κατρανίδης ναι μεν παντρεύτηκε τρεις φορές αλλά δεν έκανε ποτέ παιδιά ενώ ο ίδιος είχε πει σχετικά . «Πίστευα στο γεγονός ότι θα μπορούσα να αποκτήσω οικογένεια» και πρόσθεσε: «Πάντα ήθελα να κάνω παιδιά, δεν έπαψα ποτέ να μην θέλω. Τα παιδιά δεν έγιναν γι’ άλλους λόγους αλλά ας μην το συνεχίσουμε αυτό γιατί αφορά και τις ζωές άλλων ανθρώπων».

Σε άλλη συνέντευξή του είχε πει για τον έρωτα:Επειδή έχασα νωρίς τους γονείς μου, ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια, να κάνω παιδιά. Έτσι, προχωρούσα στο γάμο κάθε φορά. Δεν έκανα τρεις γάμους για πλάκα, ούτε για τις φωτογραφίες και τις τελετές. Τελικά, δεν απέκτησα παιδιά. Όταν είσαι ερωτευμένος, θέλεις να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου τα πάντα. Τι να σκεφτείς; Αχ, μην παντρευτούμε τώρα, μην κάνουμε παιδιά. Πάρε εσύ τη μισή Αθήνα, να πάρω εγώ την άλλη μισή και ξανασυναντιόμαστε σε δέκα χρόνια…;

Για την Μίρκα Πααπακωνσταντίνου είχε πει ο ηθοποιός: Ήμασταν μαζί στη σχολή με τη Μίρκα, έγινε ένας έρωτας τρελός και παθιασμένος, συνεχίστηκε εκτός σχολής, πήγα στρατό, και μέσα στη λαχτάρα μας, όταν επέστρεψα, παντρευτήκαμε, αρκετά νέοι. Έχουμε παραμείνει πολύ αγαπημένοι, είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μου. Την αγαπώ και τη σέβομαι, όπως και εκείνη.

Advertisement

Δάνης Κατρανίδης- Παναγιώτα Βλαντή μαζί το 2015

Όταν ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2015 ξεκίνησαν κι οι φήμες. Ο Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώτα Βλαντή ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι στη σκηνή του θεάτρου, πρωταγωνιστώντας πριν από περίπου ένα χρόνο στην παράσταση «Σκηνές από ένα γάμο».

Κανένας από τους δυο δεν επιβεβαίωνε ότι υπάρχει κάτι παραπάνω ανάμεσά τους από τη στενή και επιτυχημένη συνεργασία τους, αντιθέτως διέψευδαν γελώντας οποιαδήποτε άλλη εκτός της επαγγελματικής σχέσης. Τί συμβαίνει όμως, όταν όλοι βλέπουν και ξέρουν πια ότι οι δυο τους είναι ερωτευμένοι και αχώριστοι, αλλά εκείνοι εξακολουθούν να μη μιλούν για αυτό; Έρχεται ο άνθρωπος που δημόσια εκφράζει την ευχαρίστησή του για ένα όμορφο ζευγάρι. Το έκανε λοιπόν, ο γνωστός Bar-Bar, μέσα από τη στήλη του στο Λοιπόν, γράφοντας το 2015: «Σε δυο εξαιρετικούς σταρ, στον Δάνη Κατρανίδη και στην Παναγιώτα Βλαντή βάζω 100, για τον πρόσφατο έρωτα τους αλλά τους βάζω και 88 γιατί παρά τα καμιά εικοσαριά χρόνια που τους χωρίζουν είναι και οι δυο ζευγάρι ταιριαστό».

Εμείς, του ευχόμαστε πάντα να είναι ευτυχισμένος με τις εκάστοτε προσωπικές επιλογές του και βέβαια να είναι δημιουργικός και επί των επάλξεων για πολλά χρόνια ακόμη!

Advertisement
TAGS:
Advertisement