Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Πορτοκάλογλου: Ο αυτοδίδακτος μουσικός, οι Φατμέ, τα 35 χρόνια γάμου, τα 2 παιδιά και το χειρουργείο

19:20
Newsroom

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στον Βόλο στις 30 Δεκεμβρίου του 1957 και προέρχεται από προσφυγική οικογένεια. Έζησε και μεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη , όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ήταν τεσσάρων ετών. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Η αγάπη του για την κιθάρα εκδηλώθηκε πολύ νωρίς, στα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Τότε απόκτησε την πρώτη του κιθάρα και άρχισε να μελετά μόνος επί ώρες, ακούγοντας και τραγούδια των Rolling Stones, Beatles, Τζίμι Χέντριξ, Μπομπ Ντίλαν κ.α. Στα πρώτα χρόνια του λυκείου συμμετείχε στο συγκρότημα που δημιούργησε μαζί με συμμαθητές του, και το οποίο έπαιζε κυρίως τα νεανικά τραγούδια της εποχής.

Advertisement

Οι  Φατμέ

Το 1980 o Νίκος Πορτοκάλογλου  ίδρυσε το συγκρότημα Φατμέ μαζί με τους φίλους του Οδυσσέα Τσάκαλο (ντραμς) και Δημήτρη Καλατζή (μπάσο). Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1981 με παραγωγό τον Τάσο Φαληρέα. Στη συνέχεια, στο συγκρότημα προστέθηκε ο Μιχάλης Μουστάκης (πλήκτρα). Το 1989, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησε προσωπική πορεία. Το κεφάλαιο ΦΑΤΜΕ, για μια δισκογραφική επταετία προσέφερε πολλά και ουσιώδη. Όταν διέλυσαν το ’89 ο Νίκος συνέχισε μόνος του το ταξίδι. Στη διάρκεια της πορείας του κερδίζει την εκτίμηση από μεγάλους ομότεχνούς του, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλο, οι οποίοι ζητούν τη συμμετοχή του σε συναυλίες και ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές. Επίσης δεν είναι λίγες οι συνεργασίες του με σπουδαίους τραγουδιστές και συνθέτες – στιχουργούς, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Αφροδίτη Μάνου, Σταύρος Λογαρίδης, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Έλλη Πασπαλά, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πόλυ Πάνου και άλλοι.

Advertisement

Προσωπική ζωή

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι ένας από τους καλλιτέχνες που του αρέσει να απασχολεί μόνο με τη μουσική του και όχι με την προσωπική του ζωή. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίνα Κατσιώτη αποτελούν ένα από τα μακριοβιότερα ζευγάρια της ελληνικής showbiz και σπάνια κάνουν μαζί επίσημες δημόσιες εμφανίσεις, αφού οι δυο τους προτιμούν να κρατούν χαμηλό προφίλ και να μην απασχολούν τα Mέσα με τα προσωπικά τους.  «Τη γυναίκα μου τη γνώρισα σε μια παράσταση του Σαββόπουλου. Ήταν φίλη μια φίλης. Ήταν ήδη με κάποιον. Με κάποιον φίλο μου. Οπότε για πολλά χρόνια ήμασταν σε μια κοινή παρέα. Ήμασταν φίλοι.

Advertisement

Η παρέα μετά διαλύθηκε και μετά από καιρό βρεθήκαμε πια και ανακαλύψαμε πως μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από φίλοι. Ήταν περιπετειώδες. Ήταν με πολλά μπρος πίσω. Μάλιστα σε μια φάση από αυτές που είχαμε χωρίσει έγραψα τα “Ψέματα”. Νομίζω ότι αυτό το τραγούδι οφείλεται τελικά για το ότι γύρισε σε μένα. Συμπληρώνουμε γύρω στα 35 χρόνια γάμου. Συνολικά ήταν το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί», είπε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός καλλιτέχνης.

«Το μυστικό για 35 χρόνια γάμου είναι όταν ζορίζουν τα πράγματα πρέπει να έχεις το κουράγιο να το παλέψεις. Σε μια μακροχρόνια σχέση υπάρχουν χωρισμοί. Μπορεί να μην φτάνεις στο διαζύγιο αλλά υπάρχει εποχή που καταρρέεις. Εμείς την πρώτη φορά που περάσαμε τέτοια κρίση ζητήσαμε βοήθεια από ψυχολόγο», έχει σημειώσει ο ίδιος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «The 2night show», τον Ιανουάριο του 2019.

Advertisement

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με τον γιο του, Λευτέρη

Αν κανείς μπει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα βρει ελάχιστες φωτογραφίες των παιδιών του, της Θάλειας και του Λευτέρη και αυτές κυρίως από την παιδική τους ηλικία. Η Θάλεια πριν δύο χρόνια παντρεύτηκε τον αγαπημένο της στο Πήλιο.

Ο γιος του Νίκου Πορτοκάλογλου, είναι 21 ετών και όπως φαίνεται ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, καθώς λατρεύει τη μουσική.

«Ξέρετε, σκέφτομαι συχνά πως η δουλειά μου μου έχει δώσει πολλές χαρές και επιτυχίες, αλλά τα μεγαλύτερα δώρα που έχω πάρει στη ζωή μου είναι τα δύο παιδιά μου. Και το πιο σπουδαίο με την πατρότητα: είναι, όπως λέτε, μια διαδρομή. Μια τεράστια, περιπετειώδης, απρόβλεπτη και μαγική διαδρομή.

Έχω διαρκώς ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά μου, που έχουν από καιρό ενηλικιωθεί, αλλά και με τους γονείς μου, που έχω χάσει εδώ και χρόνια», είχε πει σε συνέντευξή του πριν από λίγο καιρό, ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ο γάμος της κόρης του

Τη μοναχοκόρη του, Θάλεια, πάντρεψε το 2018 ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην εκκλησία στο Μούρεσι της Τσαγκαράδας του Πηλίου.

Με τη συνοδεία του γνωστού τραγουδιού «Σήμερα γάμος γίνεται», ο τραγουδοποιός παρέδωσε την κόρη του στον γαμπρό Σπύρο Αγγελόπουλο.

«Στην παραδίδω», του είπε φανερά συγκινημένος.

Η νύφη επέλεξε στο γάμο της  να φορέσει ένα ρομαντικό νυφικό και να στολίσει τα μαλλιά της ροζ ορτανσίες, που ήταν και το λουλούδι του γάμου.

Η  εγχείρηση στην σπονδυλική του στήλη

Σε επέμβαση υπεβλήθη την Δευτέρα 17/2/2020 ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Πορτοκάλογλου. «Δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες με αφόρητους πόνους, εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και τώρα αργή και σταθερή ανάρρωση! Ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε αγαπημένοι μου» έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάτω από τη φωτογραφία που ανάρτησε στο Instagram πριν 12 μήνες ο δημοφιλής τραγουδοποιός.

TAGS:
Advertisement