Enimerotiko.gr
Συνταγές

Άκης Πετρετζίκης: Εύκολο γλυκό ψυγείου με τυρί κρέμα και φράουλες, έτοιμο σε 20 λεπτά

Οι φράουλες είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φρούτα που βρίσκουμε σε αφθονία συνήθως κάθε άνοιξη. Είναι θρεπτικές, πλούσιες σε ισχυρά αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνη C.

Μπορείς να  εντάξεις τις φράουλες με πολλούς τρόπους στο διατροφολόγιό σου και να επωφεληθείς από τις ιδιότητες που έχουν για τη γενικότερη υγεία αλλά και το δέρμα σου.

Τα συστατικά που περιέχουν συμβάλουν για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες και δερματικά προβλήματα.

Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που βρίσκεται στις φράουλες καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το κολλαγόνο, την ίδια ώρα που το φυλλικό οξύ βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων της επιδερμίδας.

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει ένα πολύ νόστιμο γλυκό ψυγείου με βάση τις φράουλες που θα γλυκάνει τον ουρανίσκο σας.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει.
  • Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22Χ 32εκ μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
  • Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 16 σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.

Δείτε πώς θα κάνετε το γλυκό ψυγείου με φράουλες