Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και ζελέ με ροδάκινα

13:30
Νίκη Μουλά

Γλυκό ψυγείου: Η καλύτερη συνταγή για το καλοκαίρι. Τι πιο νόστιμο και δροσιστικό για από ένα κομμάτι γλυκό ψυγείου με ζελέ και ροδάκινα;

Το σπιτικό παγωτό και το παγωτό σάντουιτς είναι σίγουρα δύο καταπληκτικές συνταγές για το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι οι μόνες. Ως μεγάλοι λάτρεις των γλυκών δοκιμάζουμε κάθε εβδομάδα κι από μία με δύο συνταγές για γλυκό μέχρι να βρούμε τις καλύτερες και σίγουρα τις πιο εύκολες.

Advertisement

Μία τέτοια εύκολη συνταγή είναι και το συγκεκριμένο μπισκοτογλυκό ψυγείου που σας προτείνουμε σήμερα. Το δοκιμάσαμε και το λατρέψαμε. Βάση με μπισκότα, κρέμα αφρός και σούπερ επικάλυψη με ροδάκινα και ζελέ. Μία εύκολη συνταγή που θα μπορέσετε να κάνετε ακόμη κι αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό γλυκό.

Ας δούμε λοιπόν βήμα – βήμα πως θα κάνετε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου.

Advertisement

Γλυκό ψυγείου: Υλικά Συνταγής

Τι θα χρειαστούμε για γέμιση και επικάλυψη:

Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

Για τη γέμιση:

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.

Advertisement

Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ.

Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό.

Advertisement

Τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου 3  ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να δέσει καλά το ζελέ.

Το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κομμάτια.

Επίσης μπορεί να δοκιμάσετε να κάνετε μία ανάλογη συνταγή με γιαούρτι, ζελέ και φράουλες.

Δοκιμάστε το σήμερα και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για φέτος το καλοκαίρι. Καλή σας επιτυχία και καλής σας απόλαυση.

Advertisement
TAGS:
Advertisement