keik-san-tsoyreki-monadiki-syntagi-gia-keik-me-gemisi-merenta-poy-ginetai-sketos-afros-18053
16:09

Κέικ σαν τσουρέκι: Μοναδική συνταγή για κέικ με γέμιση μερέντα που γίνεται σκέτος αφρός

16:09
Newsroom

Κέικ με γέμιση μερέντα: Θέλετε να φτιάξετε μία γρήγορη, οικονομική, γευστική και γλυκιά συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε κέικ, το οποίο να περιέχει γέμιση από μερέντα. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν και τίποτα δεν πρόκειται να μείνει στο ταψί. Αναλυτικότερα:

Κέικ με γέμιση μερέντα: Υλικά συνταγής

 – 250ml χλιαρό γάλα. – 10 γραμμάρια νωπή μαγιά. – 100 γραμμάρια ζάχαρη. – 1 αυγό. – 60 ml σπορέλαιο. – 1 βανίλια. – Ξύσμα από πορτοκάλι ή ξύσμα από λεμόνι. – Μαχαλέπι κακουλέ ή μαστίχα (σ.σ. προεραιτικά). – 500 γραμμάρια αλεύρι, το οποίο φουσκώνει από μόνο του. – 250 γραμμάρια μερέντα.

Advertisement

Εκτέλεση συνταγής:

– Στην αρχή βάζουμε στο μπολ το γάλα και την μαγιά για το κέικ και τα ανακατεύουμε . – Στην συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, την βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. – Στο τέλος, ρίχνουμε χούφτα – χούφτα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε. – Αφήνουμε στο μπολ τα 50 γραμμάρια αλεύρι. – Αλευρώνουμε τον πάγκο και βάζουμε την ζύμη πάνω παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε για τουλάχιστον πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία. – Αφού είναι έτοιμη την σκεπάζουμε για δύο ώρες. – Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε ένα παχύ φύλλο. – Το κόβουμε σε τρεις ίσες λωρίδες και αυτές τις λωρίδες τις πατάμε, βάζουμε μερέντα και τις κλείνουμε. – Πρέπει να τις κλείσουμε καλά για να μη βγει η μερέντα έξω. – Πλάθουμε τις λωρίδες σε πλεξούδα. – Αφού το ετοιμάσουμε, βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά την φόρμα και βάζουμε μέσα την πλεξούδα. – Την βουτυρώνουμε πολύ καλά και την σκεπάζουμε για μία ώρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις. – Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά. – Η διάρκεια ψησίματος διαφέρει, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. 
Tips: Το σκεύος είναι φόρμα του κέικ και βάζουμε τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες μερέντα σε κάθε λωρίδα. Επίσης αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φακελάκι ξερή μαγιά.

Advertisement