Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαζάνια φούρνου: Ίσως η πιο δημοφιλής συνταγή στο διαδίκτυο που καθημερινά τη διαβάζουν πάνω από 5.000 άτομα

13:01
Newsroom

Λαζάνια φούρνου: Θέλετε να κάνετε ένα γευστικό φαγητό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αλλά δεν ξέρετε ποιο φαγητό να μαγειρέψετε; Μην αγχώνεστε. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές ικανότητές σας, τους καλεσμένους σας.

Λαζάνια φούρνου – Νόστιμες συνταγές: Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για τα υλικά της συνταγής, καθώς και σωστές κατευθύνσεις για την πραγματοποίηση της διαδικασίας μαγειρέματος

Λαζάνια φούρνου – Νόστιμες συνταγές: Υλικά συνταγής

– 1 πακέτο λαζάνια
– 560 γραμμάρια χωριάτικα λουκάνικα
– 350 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
– 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
– 1220 γραμμάρια ντοματάκια
– 170 γραμμάρια πάστα ντομάτας
– 2/3 κούπας νερό
– 2 με 3 κουταλάκια ζάχαρη
– 3 κουταλάκια συν 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, χωρισμένο
– 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
– 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
– 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι
– 1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
– 425 γραμμάρια τυρί ricotta
– 4 φλιτζάνια τσαγιού τυρί μοτσαρέλα
– 3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Advertisement

Λαζάνια φούρνου – Νόστιμες συνταγές: Εκτέλεση συνταγής

– Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
– Κάψτε κρεμμύδι, με λάδι, λουκάνικο και κιμά σε μία κατσαρόλα.
– Προσθέστε σκόρδο στο φαγητό σας.
– Ανακατέψτε συνεχόμενα την κατσαρόλα σας.
– Προσθέστε ντοματάκια, πάστα ντομάτας, νερό, ζάχαρη, μαϊντανό, βασιλικό, μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
– Αφήστε τα υλικά σας να βράσουν για τριάντα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
– Βάτε αυγό, τυρί ρικότα, μαϊντανό και αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Χωρίστε τα τρία μείγματα που φτιάξατε.
– Βάλτε στο ταψί, με τη σειρά, σάλτσα με κιμά και λουκάνικο, στρώση λαζανιών, σάλτσα με αβγό και ρικότα, τυριά.
– Τυλίξτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
– Ψήστε για περίπου είκοσι πέντε λεπτά.
– Αφήστε το φαγητό να κρυώσει και μετά μπορείτε να σερβίρετε.

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement