Enimerotiko.gr
Συνταγές

Μαμαδίστικη συνταγή για εύκολες και νόστιμες κιμαδόπιτες που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Κιμαδόπιτες: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για όλες τις ώρες; Σε περίπτωση που ο κιμάς είναι το αγαπημένο σας υλικό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Κιμαδόπιτες: Υλικά συνταγής

Γενικά υλικά συνταγής:
– Γάλα (1 ποτήρι χλιαρό 200ml)
– Μαγιά (1 φακελάκι)
– Ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι 100ml)
– Αυγό (1 τεμάχιο)
– Ζάχαρη (1 κουταλιά του γλυκού)
– Αλάτι (1 κουταλιά του γλυκού)
– Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμάρια)

Υλικά για τη γέμιση:
– Μοσχαρίσιος κιμάς (500 γραμμάρια)
– Κρεμμύδια (2 ψιλοκομμένα)
– Σκόρδο (1 σκελίδα ψιλοκομμένη)
– Κρασί (1 κρασοπότηρο λευκό)
– Αλάτι (Κατά βούληση)
– Πιπέρι (Κατά βούληση)
– Κεφαλοτύρι (200 γραμμάρια τριμμένο)
– Αυγά (1 κρόκος αραιωμένος, με λίγο γάλα για το αλλειμα)

Εκτέλεση συνταγής:

Κιμαδόπιτες: Οδηγίες για τη ζύμη
– Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
– Αφήνουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
– Μετά προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
– Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει η ζύμη μας.

Για τη γέμιση:
– Τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνοντας να τσιγαριστούν μαζί.
– Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε λίγη ώρα για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
– Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζεστό νερό.
– Σιγοβράζουμε μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του.
– Σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
– Αφού γίνει χλιαρό προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
– Φτιάχνουμε τις κιμαδόπιτες.
– Τις αλείφουμε με το αυτό και το γάλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
– Η δόση αυτή βγάζει δέκα κιμαδόπιτες.

* Προσοχή: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κιμά μπορούμε να κάνουμε γέμιση με ό,τι θέλουμε. Για παράδειγμα με λουκάνικο και κασέρι κάνουμε μία πολύ όμορφη γέμιση. Για να κάνουμε τις κιμαδόπιτες, ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε την γέμιση. Στην συνέχεια κλείνουμε.