Enimerotiko.gr
Συνταγές

Υγιεινή σοκολατόπιτα με 3 μόνο υλικά, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και αυγά που δεν χρειάζεται ψήσιμο

Σοκολατόπιτα: Είστε λάτρεις της σοκολάτας και του καλού γλυκού; Μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη συνταγή σοκολατόπιτας. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε, το σοκολατένιο γλυκό, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Σοκολατόπιτα: Τα υλικά της συνταγής

Γενικά υλικά:
– 600 γραμμάρια γάλα
– 500 γραμμάρια κουβερτούρα
– 300 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
Προαιρετικά υλικά:
– Σαντιγί
– Ένα ταψί, διαμέτρου 24 εκατοστών

Σοκολατόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκινάμε την συνταγή, θρυμματίζοντας επάνω σε μία τάβλα μαγειρικής με ένα μαχαίρι την κουβερτούρα.
– Κατόπιν την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
– Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε το γάλα.
– Αφού ζεσταθεί, σβήνουμε την κουζίνα και το αδειάζουμε στο μπολ με την τριμμένη κουβερτούρα.
– Παίρνουμε μία φόρμα αποσπώμενη διαμέτρου 24 εκατοστών και στρώνουμε στο κάτω μέρος της ένα κομμάτι λαδόκολλα.
– Αφαιρούμε ένα τμήμα από τη συσκευασία του βουτύρου και αλείφουμε το εσωτερικό της φόρμας.
– Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι το μείγμα της κουβερτούρας με το γάλα, και σταδιακά προσθέτουμε ανακατεύοντας τις νιφάδες της βρώμης.

Η υπόλοιπη διαδικασία:

– Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το αδειάζουμε στη φόρμα και χτυπώντας την ελαφρά στο τραπέζι, βοηθάμε να στρώσει σωστά.
– Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
– Μετά από αυτό το χρόνο, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι, χαράζουμε στα πλάγια να ξεκολλήσει το γλυκό από τη φόρμα.
– Κατόπιν, αφαιρούμε το πλαϊνό αποσπώμενο τμήμα της φόρμας και το αντικολλητικό χαρτί από το κάτω μέρος του γλυκού, ακουμπώντας το σε ένα μεγάλο πιάτο.
– Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να το σερβίρετε.
– Κόβετε σε τριγωνικά κομμάτια. Μπορείτε να το στολίσετε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ.